El mes de juliol arranca en la província amb rècord turístic amb els grans festivals i la més ambiciosa oferta cultural

La província de Castelló arranca esta setmana un mes de juliol de rècord turístic, en el qual es preveu un 85% d’ocupació, afavorit per la millor oferta turística i cultural programada dins de la campanya ‘El millor estiu de la teua vida’ que promou el Govern Provincial al costat dels empresaris turístics i els municipis.

Sota este objectiu, els castellonencs i visitants podran gaudir durant este mes de dos dels grans festivals de música, com són el FIB i l’Arenal Sound, a més del VI Early Music Morella de música medieval i renaixentista. L’ambiciosa oferta cultural conjuminarà el XXI Festival de Teatre Clàssic de Peníscola, amb companyies i actors de primer nivell nacional; les actuacions de Xarxa Teatre dins de la campanya ‘Impuls a la cultura tradicional’; o les visites teatralitzades nocturnes al Castell del Papa Lluna.

A més, des del Patronat Provincial de Turisme també s’impulsa esdeveniments esportius com el Festival de Muntanya de Montanejos que se celebra el 7 i el 8 de juliol. Un altre dels atractius dels quals podran gaudir els visitants és l’emotiu i espectacular desembarcament de Santa María Magdalena a Moncofa, festa declarada d’interés turístic provincial.

El vicepresident i diputat de Turisme, Andrés Martínez, ha assenyalat que “treballem de la mà dels nostres pobles i empresaris perquè els pobles i ciutats de la província s’òmpliguen de vida, de gent i d’activitat durant aquest estiu, generant riquesa en el sector turístic i comercial. L’objectiu és triple: que cap poble, per xicotet que siga, es quede sense activitat cultural aquest estiu, perquè on no arriben ells, arriba la Diputació; sumar un revulsiu a les economies locals a través del turisme; i que els castellonencs se senten una mica més orgullosos d’aquesta terra”.

Més de 200 esdeveniments
En total, durant este estiu la Diputació impulsa més de 200 activitats en tots els racons de la província que reuniran a més de 100.000 espectadors, entre els quals destaquen els festivals, els esdeveniments esportius, les fires històriques i gastronòmiques o les activitats culturals i infantils.

“Amb la campanya ‘El millor estiu de la teua vida’ volem que turistes i castellonencs ballen amb la millor música de Castelló Terra de Festivals, que senten amb els nostres paisatges i platges úniques, que gaudisquen de les nostres muntanyes del millor escenari esportiu, que descobrisquen els nostres pobles, tradicions i patrimoni, que assaborisquen la nostra ruta de sabor. En definitiva, volem que visquen Castelló com mai abans, volem oferir la millor experiència als qui ens visiten sempre que vulguen tornar”, ha apuntat el vicepresident provincial.

ValenciàEspañol