19:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Diputació i l’Ajuntament d’Ademús treballen perquè el jaciment de ‘La Celadilla’ forme part de la Ruta dels Ibers

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València i l’Ajuntament d’Ademús treballen de forma conjunta perquè el jaciment de La Celadilla puga integrar-se dintre de la Ruta dels Ibers. Així s’ha acordat durant la reunió que han mantingut el diputat de Cultura, Xavier Rius, amb l’alcalde d’Ademús, Ángel Andrés, i responsables de l’assentament per a abordar les qüestions tècniques d’un projecte orientat a la consolidació i difusió dels jaciments arqueològics visitables d’època ibèrica a les comarques de València. Actualment, ja en formen part la Bastida de les Alcusses de Moixent, el Tossal de Sant Miquel i el Castellet de Bernabé de Llíria, el Puntal dels Llops d’Olocau, Kelin de Caudete de las Fuentes, la Seña de Villar del Arzobispo, el Castellar de Meca d’Aiora, el Molón de Camporrobles i el Tos Pelat de Moncada.

Xavier Rius ha incidit en l’interès que representa el jaciment de La Celadilla per a la Diputació, ressenyant que es tracta «d’un valuós assentament, per ser l’únic del nostre territori que conserva restes humanes d’època ibera». D’aquesta manera, amb els treballs en curs, Ademús podria integrar-se aviat al seguit de jaciments ibers que reben suport de l’Àrea de Cultura i del Museu de Prehistòria de València. També ha destacat «l’enorme projecció cultural que es desprèn de la Ruta dels Ibers, amb activitats didàctiques obertes al públic bona part de l’any», ha indicat.

Per la seua part, l’alcalde de la localitat d’Ademús, Ángel Andrés, ha destacat «el treball de conscienciació que estem portant a terme des del Consistori per a difondre i realçar la riquesa cultural i arqueològica que representa aquest jaciment, tant per al nostre municipi com també per a conèixer i apropar-nos a les formes de vida dels nostres avantpassats», ha subratllat.

Últimas noticias

Contenido relacionado