Diputació lidera l’impuls del cicloturisme a la província

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), amb l’objectiu d’atendre una preocupació àmpliament expressada per molts lingüistes, escriptors, docents, tècnics i usuaris de la llengua, i també amb la finalitat de confluir en aspectes de la normativa lingüística amb altres territoris que compartixen la llengua, ha aprovat la simplificació de l’accentuació diacrítica.
  • Aquesta iniciativa pretén incentivar la creació d’oferta turística privada adequada al perfil del cicloturista, públic prioritari.
  • Moliner: “A les rutes i els recursos naturals hem de sumar infraestructures turístiques per ser realment competitius”.

La Diputació de Castelló lidera l’impuls del cicloturisme a la província a través de l’adequació d’empreses d’allotjament, tant de costa com d’interior, perquè cobrisquen les necessitats que requereix aquest perfil de turista, entre elles: habitació per a bicicletes, taller de reparació de bicicletes i servei de rentament d’indumentària esportiva.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha comprovat el resultat d’una d’aquestes empreses d’allotjament turístic ja adequades al cicloturisme, a Cinctorres. “És una molt bona oportunitat la de valorar una aposta de futur estratègica per al nostre territori. Hem de ser capaços de, als elements naturals que tenim la sort de gaudir, un paisatge espectacular, un patrimoni històric riquíssim, una tradició gastronòmica envejable, una bona climatologia la major part dels mesos de l’any, acompanyar-los d’una oferta de demandes i infraestructures que hui la societat sol·licita per ser competitius i que hui estem en condicions d’oferir en igualtat de condicions a qualsevol altra destinació turística.”.

Rovira  

La nova convocatòria de 2018 ja publicada compta amb 40.000 euros d’inversió de la Diputació de la qual podran beneficiar-se establiments hotelers, càmpings, apartaments turístics, cases rurals i albergs de la província.

“Apostem pel cicloturisme i BTT amb dos objectius prioritaris: d’una banda desestacionalitzar la demanda turística a les destinacions situades en costa, ja que la seua temporada alta és la tardor, hivern i primavera., i per una altra tenir un manteniment i una seguretat i obrir la possibilitat de tenir també experiències gastronòmiques, és una aposta que de cara al futur ha d’obrir moltes possibilitats a espais com els d’aquesta comarca.”.

Cal tenir en compte que el cicloturista apareix com a públic objectiu prioritari del Pla de Màrqueting Turístic anual de la Diputació, així com del Pla Estratègic de Turisme de la província de Castelló 2017-2020.

Un treball en destinació que es mostra en turismodecastellon.com

La Diputació de Castelló, decidida a multiplicar les oportunitats de la província en el sector turístic ha incorporat recentment al seu web la creació de 91 rutes esportives per atreure el màxim de visitants al millor escenari esportiu del Mediterrani. “Tot l’interior és un paradís per als esports de muntanya i a l’aire lliure. El fet de disposar un especie al costat del Mediterrani com el que tenim ens obri un univers d’oportunitats que hem d’aprofitar. Hem de facilitar als usuaris les millors instal·lacions, tan fixes com a equipaments que per part dels empresaris s’engeguen, com és el cas de bicicletes elèctriques per llogar o tenir instal·lacions per acollir a grans grups de ciclistes”, assegurat el president del Govern Provincial.

En aquest nou espai online no s’ha descurat ni un dels detalls. Tant la presentació de la informació, de forma pràctica per facilitar la navegació, com la seua distribució per producte turístic i no per municipi vertebren, també a l”espai virtual’ tota l’oferta turística provincial, igual que el que fomenta la Diputació de Castelló en tots els municipis.

El turisme esportiu ocupa bona part de les novetats d’aquest nou espai del turisme provincial a la Xarxa. “Volem que qualsevol persona que visite la web comprove l’enorme potencial de Castelló com el millor escenari esportiu que és”, ha assenyalat el president.

Tant és així que la web incorpora noves seccions de senderisme, cicloturisme i mountain bike que han estat desenvolupades per grans professionals d’aquestes disciplines esportives, incloent-hi fins a l’últim detall dels recursos que té la província en aquestes pràctiques esportives.

La Diputació ha creat 91 rutes de senderisme, ciclisme i BTT amb diferents nivells de dificultat tan rutes per a famílies com a rutes amb un grau de dificultat alt per a persones més entrenades per l’enorme potencial que té el turisme esportiu per dinamitzar els nostres pobles durant tot l’any, tal com s’està comprovant amb Castelló Escenari Esportiu. A partir d’ara aquestes rutes aniran acompanyades d’infraestructura en allotjament privat gràcies a aquestes ajudes del Govern Provincial.

“Tot això li suma valor al producte de la província de Castelló, al de la comarca dels Ports, i aquesta és la línia que hem de seguir. S’han de trencar les fronteres de caràcter municipal, hem de pensar en conjunt, en projectes col·lectius, a posicionar-nos en global, com estem fent, i per poder fer tot això hem de ser capaços de captar cadascuna de les noves tendències que el mercat turístic demanda. I el mercat turístic està demandant experiències turístiques, esportives, aventures, emoció… Tenim un territori espectacular per prestar tot això i des de la Diputació hem volgut ajudar al fet que els establiments rurals tinguen espais com els que té El Faixero i que de cara al futur siguem capaços de crear noves experiències i oportunitats per al territori”, ha finalitzat Javier Moliner.

PublicitatJuega Limpio Orihuela