Diputació avançarà quasi 45 milions d’euros de liquiditat per alguns ajuntaments

El Govern Provincial garantirà en la primera quinzena de gener la liquiditat econòmica dels ajuntaments que ho han sol·licitat.

AVL

La Diputació de Castelló avançarà 45.735.728,30 euros de liquiditat als 55 ajuntaments i dos consorcis, que així ho han sol·licitat, perquè puguen prestar més i millors serveis en 2018. Açò permetrà als ajuntaments rebre aquests recursos durant la primera quinzena del mes de gener, la qual cosa els assegurarà poder atendre amb garanties les necessitats dels seus veïns durant el primer semestre de l’any i el ràpid pagament als proveïdors.

El diputat d’Hisenda, Salvador Aguilella, ha posat l’accent en la naturalesa “netament municipalista i de servei a tots els veïns d’una mesura impulsada per Moliner perquè el bon estat financer de la Diputació, amb els nostres comptes sanejats, repercutisca de forma directa en un major índex de benestar i qualitat de vida dels castellonencs”. “Una iniciativa útil per als municipis, tal com demostra el fet que cada any la xifra de sol·licitants s’incrementa, i per a 2018 ja ho han sol·licitat tres ajuntaments més que en 2017”.

En aquest sentit, el responsable de l’àrea d’Hisenda ha incidit en la importància d’aquest servei “per als ajuntaments i els seus comptes corrents en una època de l’any en la qual encara no han ingressat els tributs municipals, i en la qual, gràcies a aquest avançament de la tresoreria podran pagar dins del termini i en la forma escaient els seus proveïdors i prestar els millors serveis que els seus veïns necessiten”.

En aquesta línia, Aguilella ha destacat que aquest programa d’avançament de liquiditat econòmica “ha sigut posat a la disposició de tots els ajuntaments, independentment de la seua grandària, perquè qui vulga puga comptar amb aquest suport econòmic a principis de 2018”.

De fet, el diputat d’Hisenda ha posat de manifest que “dels més de 45,7 milions d’euros que es transferiran a ajuntaments, el 50%, 22.337.512,86 euros s’avançaran a les tres localitats de més de 20.000 habitants que ho han sol·licitat: Benicarló, Onda i Vinaròs i als consorcis de residus”.

Cal recordar, que el Govern Provincial ha permés als municipis sol·licitar una bestreta de tresoreria corresponent fins al 75% de l’avançament de la recaptació d’impostos com l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i l’Impost sobre Béns Immobles (IBI).

- Advertisement -
CatalanSpanish