La Diputació demostra la defensa als bous amb la presentació del Cartell dels Festejos Taurins de la Magdalena

PublicitatAVL

El Saló de Recepcions del Palau Provincial de la Diputació ha acollit aquesta vesprada la presentació del Cartell dels Festejos Taurins Populars que tindran lloc en la plaça de Bous de Castelló en les pròximes Festes de la Magdalena. I és que el Govern Provincial defensa el bou al carrer no solament com a part de la cultura i tradicions de Castelló sinó també com a generador de riquesa i senyal d’identitat.

Tant és així que l’Escola Taurina de la Diputació patrocina el primer premi dels festejos populars denominats ‘Asos i Reines’ i el Concurs de Recortadors amb Anelles que tindran lloc el diumenge 24 de març, així com el primer premi del Concurs Nacional de Recortadors que se celebrarà el 31 de març.

PublicitatRovira  

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha participat en la presentació, en la qual ha assegurat que “la Magdalena és impensable sense la programació taurina, per això vam mostrar el compromís ferm d’aquesta institució amb la gent de la terra, amb les nostres tradicions i amb la nostra escola taurina. Hem volgut estar al costat dels festejos taurins populars, mostra de l’enorme tradició que hi ha en la nostra terra als bous. Aquesta és la nostra aposta, sense complexos, pels bous i per la nostra festa”.

Cal recordar que a més, la Diputació impulsa la celebració de la Correguda de la Província, que tindrà lloc el diumenge 24 de març la conformaran Paco Ramos, Abel Valls i Vicente Soler, a més de les dues classes pràctiques en les quals participaran alumnes de l’Escola Taurina de la Diputació els dies 26 i 27 de març.

A més d’aquestes col·laboracions taurines en les Festes de la Magdalena, cal recordar que la Diputació inverteix 100.000 euros anuals en subvencions dirigides a associacions taurines per al foment i suport de festejos taurins populars.