La Diputació manté actiu a l’estiu el servei d’ajuda per a persones majors i en risc d’exclusió en pobles xicotets

Els equips d'assistència social garanteixen la igualtat en l'assistència social amb els veïns dels municipis més grans

La Diputació de Castelló està mantenint actiu este estiu el servei d’ajuda a les persones majors i en risc d’exclusió dels municipis més xicotets de la província. Així, els veïns dels 111 pobles de menys de 20.000 habitants tenen a treballadors socials també durant els mesos d’estiu per a assegurar-se que reben la mateixa assistència i tinguen les mateixes oportunitats que en els municipis més grans.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, a assegurat que “la prioritat del Govern Provincial és que tots els veïns de la província tinguen les mateixes oportunitats, especialment aquells amb més dificultats i en pobles amb més problemes per a prestar la millor assistència”.

La Diputació de Castelló té una línia de subvencions per a impulsar l’ajuda a domicili en pobles de l’interior. El valor de les ajudes ascendeix a 125.525 euros que es destinen a costos salarials i d’equip per als treballadors socials.

Amb esta inversió s’aconsegueix que les ajudes socials arriben als 111 pobles de la província que tenen menys de 20.000 habitants. Amb esta acció s’intenta garantir que els habitants d’estos pobles tinguen els mateixos serveis que els de les poblacions més grans.

Vicente-Ruiz, valora estes ajudes perquè “eviten que ningú es quede marginat en virtut del seu lloc de residència, per més xicotet i allunyat que estiga de grans nuclis urbans”. La prioritat en contractació són els diplomats o graduats universitaris en Treball social. Per això gran part del pressupost destinat està enfocat a garantir els salaris.

Les persones que obtenen un major benefici d’aquestes assistències són “persones majors que viuen soles, de famílies en risc d’exclusió» assegura Vicente-Ruiz. “En estes dates es percep encara més la importància del servei”, continua. En molts municipis i en nombroses zones de l’interior de la província és complicat assegurar uns serveis mínims suficients per l’important problema de la despoblació rural.

Segorbe, la Vall d’Alba, l’Alcora, Artana, Vilafermosa, Montant són els municipis als quals estaran adherits els que es beneficiaran de les ajudes. Són els responsables de contractar al personal que assisteix a tots els xicotets municipis del seu entorn.

CatalanSpanish