24.7 C
Valencia

La Diputació i milers de falleres i fallers de les comarques valencianes celebren les Falles més universals

- Publicitat -AVL

La Diputació de València ha celebrat aquest dimecres la tradicional recepció fallera en la qual es donen cita totes les comissions de la capital i les comarques valencianes. En aquesta ocasió, el president, Jorge Rodríguez, acompanyat per la vicepresidenta, Mª Josep Amigó i tota la Corporació, ha volgut commemorar amb els fallers i falleres presents en la plaça Manises el reconeixement de la festa com a Patrimoni de la Humanitat, una declaració de la UNESCO que, en paraules de Rodríguez, “fa justícia amb una tradició que els valencians portem en el nostre ADN social i cultural”.

Rodríguez ha rebut a la Fallera Major de València, Raquel Alario, acompanyada per la seua Cort d’Honor, que ha participat en un dels actes més multitudinaris de les Falles, al que estan convidades totes les comissions de la província. La Fallera Major ha agraït a la Diputació i al col·lectiu faller la seua implicació en la campanya social que ha desembocat en l’esperada declaració de la UNESCO, i ha lliurat amb el president de la Diputació els estendards a les falleres majors de les 53 Juntes Locals de les comarques valencianes.

L’estendard d’enguany, dedicat precisament al reconeixement de les Falles com a festa universal, recorda que “parlem d’una manifestació que va més enllà d’una festa efímera i que representa el caràcter de bona part de les valencianes i valencians, tant els de la capital com els de les comarques”, com ha explicat el president de la Corporació provincial.

Rodríguez ha considerat que “si en alguna cosa ens posem d’acord és en el referent a les nostres festes”, per la qual cosa ha justificat que les institucions públiques “destinen recursos econòmics i materials per al manteniment i difusió de la festa, que en el cas de les Falles és clarament un motor de l’economia valenciana”. Al voltant de la celebració es teixeix una indústria artesanal i cultural entorn de la festa que arriba als artistes fallers, la pirotècnia, la indumentària, la música i l’hostaleria, entre altres sectors.

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació, ha considerat que “per a nosaltres es un dia de moltíssima alegria pel fet de poder rebre a totes les falleres i els fallers de les nostres comarques i poder obrir-los les portes dels nostres palaus que són patrimoni de tots els valencians i valencianes. Veure la plaça plena ens demostra la transcendència de les nostres festes falleres. I ha afegit, “perquè per xicotets que siguen els pobles, en una bona part d’ells sempre hi ha una falla que ompli de festa, d’alegria, de focs d’artifici, de colors dels vestits de les falleres i fallers el municipi coincidint amb l’arribada de la primavera. És molt important que tots els pobles, per xicotets que siguen, tinguen clar que ells també han fet possible que les falles siguen Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.

Per la seua banda, Raquel Alario ha coincidit amb el president de la Diputació en la importància de la declaració de la festa com a Patrimoni de la Humanitat i ha instat als fallers i falleres a “mostrar al món sencer les virtuts que ens han fet mereixedors d’aquest reconeixement”. La Fallera Major de València ha acabat la seua intervenció desitjant al col·lectiu faller que gaudisca de tots els actes fallers “que estan per vindre”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,818FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló de la Plana regista un nou focus de coronavirus per contacte social

Castelló de la Plana te 228 casos actius de coronavirus

Detectat un nou focus de coronavirus a Guadassuar per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 58 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat detecta un nou focus de coronavirus a Alberic amb 7 persones contagiades

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 70 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat torna a detectar un brot de coronavirus a Banyeres de Mariola per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Alzira suma 3 focus més de coronavirus amb 18 casos en 24 hores

Tots els contagiats han sigut per contacte social.
- Advertisement -

: Valencià