La Diputació invertirà un milió d’euros per a lluitar contra els mosquits en la província

Moliner: “Fem un pas al capdavant com que altres no ho donen, per a lluitar seriosament contra el problema dels mosquits en la nostra terra”

La Diputació de Castelló liderarà la lluita contra els mosquits a la província de Castelló. El Govern Provincial aprovarà en el Ple del pròxim dimarts 22 de gener una modificació pressupostària amb una inversió de prop d’un milió d’euros dedicada íntegrament a actuar de cara al pròxim estiu contra la plaga de mosquits en els municipis de la província que el sol·liciten.

Amb aquesta important iniciativa, la Diputació es torna a posar al costat dels municipis per a donar solució a les seues necessitats tot i que les competències no li corresponen, prioritzant la millora de la qualitat de vida de tots els veïns de Castelló.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha anunciat aquest matí la posada en marxa d’aquest Pla Provincial de Tractaments contra els Mosquits amb el qual “des del Govern Provincial fem un pas al capdavant com que altres no ho donen per a plantejar una lluita seriosa contra el problema dels mosquits en la nostra terra. Aquest contracte provincial ens permetrà actuar de forma supramunicipal, coordinant-nos amb els ajuntaments per a actuar en les zones no urbanes amb tractaments aeris i terrestres per a solucionar aquest problema i procurar que no es repetisca la situació del passat any per la qual hem tingut un problema seriós no solament de salut pública sinó també que ha afectat la nostra reputació com a destinació turística.”

“Cal recordar que davant aquest greu problema, el Govern Provincial des del primer moment es va posar a la disposició dels ajuntaments i de la Generalitat, administració competent en matèria de Sanitat, per a aportar en la cerca de solucions. Així, Moliner ja va plantejar en la seua primera trobada amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, el setembre de 2015, la necessitat d’articular un pla provincial contra els mosquits al costat d’altres quatre plans que responien a les necessitats prioritàries de la província de Castelló en matèria de transport, turisme, massa forestal i ocupació. Durant aquest temps, la Diputació ha posat en marxa una campanya de prevenció, assumint labors de coordinació entre municipis, manté una convocatòria dins del Pla Castelló 135 i ha estat oferint assistència tècnica als ajuntaments”.

Uns serveis i recursos que tal com ha assegurat Moliner, “es mantenen, però a més s’inclou aquest contracte de prop d’un milió d’euros per a actuar on els ajuntaments no arriben, que són aquestes zones fora dels nuclis urbans. Tots els tractaments que anem fent s’aniran comunicant permanentment tant a ajuntaments com a les conselleries que són els que tenen l’àmbit competencial amb la condició de coordinar-nos amb totes les accions que estiguen fent els ajuntaments. Perquè si qui a priori ha d’actuar no actua, perquè uns altres podem fer un pas al capdavant i actuar de forma coordinada per a solucionar el problema, en total coordinació amb els tractaments que ja estan fent els ajuntaments en els seus nuclis urbans”.

Gestió eficient per a solucionar els problemes de Castelló
El president de la Diputació ha posat l’accent en la seua intervenció en què “l’excel·lent estat de salut financera d’aquesta casa ens permet invertir a donar resposta a aquest problema”, assenyalant que el permanent exercici d’eficiència en la gestió dut a terme des del Govern Provincial li permetrà continuar sent l’administració que més inverteix directament a la província de Castelló.

ValenciàEspañol