La Diputació amplia les ajudes a la natalitat per als pobles més xicotets com a part de Repoblem

La Diputació de Castelló amplia les ajudes econòmiques per naixement o adopció en municipis amb població inferior a 1.000 habitants per a aquest exercici 2019 com una de les seues mesures per a revertir la situació de despoblació que viu bona part de l’interior de la província.

Així, el Govern Provincial consolida aquesta iniciativa les bases de la qual ha aprovat hui en Junta de Govern amb la condició que es puguen aplicar als naixements o adopcions des de l’1 de gener d’enguany. Una iniciativa que permet ajudar amb 600 euros per fill a les famílies dels municipis més xicotets de la província, sense tindre en compte la seua renda i que ja durant 2018 ha beneficiat a 89 famílies.

La diputada provincial d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha assegurat que “les ajudes han tingut un acolliment espectacular. Es limiten als pobles més xicotets de la província que són els que pitjor ho tenen per a remuntar aquesta situació de despoblació que pateix gran part del nostre interior. Sabem que les ajudes no són la gran solució al problema, però a través d’aquesta aportació sí que estem llançant un missatge de suport a totes les parelles que decideixen quedar-se en aquests pobles a desenvolupar el seu projecte de vida familiar”.

És per això que Vicente-Ruiz ha insistit que “estem amb els pobles xicotets, i tot recurs que puga ajudar al fet que la gent jove decidisca quedar-se en ells ho tenim en compte, perquè de la seua permanència depén també la de la província tal com la coneixem, amb totes i cadascuna de les 135 identitats que la fan única”.

En aquest sentit, cal tindre en compte que el Govern Provincial destinarà aquest 2019 fins a 70.000 euros a aquestes ajudes. No es tenen en compte criteris de renda sinó que ha de justificar-se la seua residència en aquests pobles mitjançant el volant d’empadronament emés per l’Ajuntament corresponent, en el qual haurà de fer-se constar la data d’antiguitat com a veí del municipi.

Més de mil famílies ateses per Escoles Matineres i Unitats Respira
Les ajudes a la natalitat formen part de l’ambiciós programa de la Diputació contra la despoblació, Repoblem, que ha aconseguit ja atendre a més de mil famílies de 66 pobles de Castelló a través de les Escoles Matineres de la Diputació en centres escolars i de les Unitats Respira (Unitats de Respir Familiar) posades ja en marxa.

La gran capacitat d’abast del treball de la Diputació a pràcticament tot el territori rural de la província és el seu factor més valuós, ja que “els recursos que hem creat, fruit d’escoltar als alcaldes dels pobles més xicotets, estan funcionant molt bé, i podem dir que hui aquestes famílies tenen una mica més fàcil poder conciliar la seua vida familiar i laboral als seus pobles i no es veuen espentats a deixar-los per a anar-se a ciutats que sí que tenen aquest tipus de serveis des de fa temps. Sempre diem que treballem per igualar les oportunitats de tots els castellonencs, visquen on visquen, i el que estem fent amb Repoblem dóna bona mostra d’això”.

Cal recordar que durant 2018 la Diputació ampliarà de 10 a 25 els municipis amb escoles matineres, i de 56 a 66 les Unitats Respira amb un cost total de manteniment i posada en marxa de 600.000 euros.

CatalanSpanish