16:12 - sábado, 2 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació organitza el segon seminari per a impulsar la participació ciutadana en política local

“El parxís de les polítiques públiques es juga amb les regles del Govern Obert: sempre en companyia”. Així ha arrancat la segona edició del Seminari GO! “Govern Obert. Com obrir els governs locals?” per a fomentar la transparència, participació ciutadana i rendició de comptes de les administracions locals.

Davant el gran nombre d’inscripcions i l’interès suscitat en l’anterior convocatòria, el Servei de Transparència, a través del Programa de Formació Local de la Diputació de València, ha organitzat una segona convocatòria que ha ampliat de 50 a 70 places. Per la seua banda, el diputat del Servei de Transparència, Roberto Jaramillo, ha inaugurat la jornada destinada a càrrecs electes i personal de l’administració local interessat en matèria de govern obert.

“Em preocupa especialment la visibilitat dels portals de transparència, avui dia la ciutadania no els consulta tant com ens agradaria i anem a treballar com fer que siguen atractius”, ha ressaltat el diputat de Transparència i Govern Obert.

El seminari impartit per Alberto Ortiz de Zárate, director general d’Alorza.net, ha arrancat amb una conferència que tracta de respondre a la pregunta “Com obrir els governs locals i crear valor públic?”. “Volem que la ciutadania contribuïsca a una millor política pública, coneixent les seues necessitats, ajudant a dissenyar les polítiques, fins i tot executant ells mateixos una part del ben públic”, ha afirmat l’expert en Govern Obert.

Ortiz de Zárate ha analitzat els èxits i fracassos de les iniciatives preses en altres països i comunitats autònomes. “A vegades, la població no vol participar, i açò cal combatre-ho mitjançant l’educació social”, ha reclamat.

La segona part del seminari ha consistit en un taller sobre com obrir un ajuntament, bones pràctiques i idees per a fomentar la participació i col·laboració de la ciutadania. Així mateix, l’expert ha remarcat la importància “d’eixir a trobar el que ja està fent la ciutadania i escoltar-la”.

Últimas noticias

Contenido relacionado