05:03 - lunes, 4 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació participa en la quarta trobada de la Xarxa de municipis per la memòria històrica

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i la diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, assistiran el pròxim dimecres 5 d’abril a la IV Sessió de Treball de la Xarxa de Municipis a Ontinyent per a la posada en valor de la memòria històrica impulsada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

En aquest cas, el president de la Diputació inaugurarà l’acte, que tindrà lloc a les 10 hores en el Centre Cultural Caixa Ontinyent. Una de les principals activitats de la jornada serà la visita a l’exhumació del nínxol dels afusellats a Ontinyent, que ha sigut possible gràcies a la subvenció de 8.864,46 euros atorgada per la Diputació per a projectes de recuperació de memòria històrica. Després d’un resum de la sessió anterior, es projectarà el documental ‘Las mamás belgas’ del realitzador belga Sven Tuytens, que també va comptar amb la col·laboració de l’àrea d’Igualtat de la corporació provincial.

Des de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, es presentarà el projecte de llei “de memòria democràtica i per la convivència de la Comunitat Valenciana”, que acaba de tancar el termini de recepció d’esmenes en el tràmit de participació ciutadana. A més, com en sessions anteriors, els assistents tindran l’oportunitat de conèixer les actuacions que s’estan impulsant localment en matèria de memòria històrica i visitar llocs de guerra del municipi.

Per la seua banda, la vicepresidenta quarta de la Diputació de València valora “molt positivament” aquestes sessions de treball per establir una política de memòria històrica “efectiva” a partir del treball conjunt de nombroses localitats valencianes. “No es tracta d’un compromís publicitari, sinó que respon al convenciment ple d’aquest Govern provincial que la memòria és absolutament necessària per a la salut de qualsevol sistema democràtic”, ha remarcat Pérez Garijo.

Últimas noticias

Contenido relacionado