La Diputació de Castelló inverteix més de 9 milions d’euros en la recuperació del patrimoni de la província

La recuperació patrimonial com a oportunitat de desenvolupament centralitza els actes programats amb motiu del Dia d'Europa.

489
El 'Tapeo Solidari' tindrà lloc el dissabte 4 d'agost entre les 19.30 i la 1.30 de la matinada del diumenge als jardins de l'Església de Sant Nicolau del Grau

La Diputació de Castelló ha invertit un total de 9.143.696 euros en la recuperació de patrimoni com a generador de noves oportunitats de desenvolupament per als municipis de la província des de 2011. Hui, amb motiu del Dia d’Europa i coincidint amb la Declaració de 2018 com a Any Europeu del Patrimoni Cultural, la Diputació Provincial ha acollit una jornada nacional d’experts que ha versat precisament sobre ‘La recuperació del patrimoni com a valor per al desenvolupament del territori’.

El president provincial, Javier Moliner, ha revelat aquesta xifra d’inversió que materialitza “el compromís del Govern Provincial per vertebrar iniciatives que no arriben només per a traure llustre als nostres recursos materials i immaterials, sinó per a convertir-los en productes turístics i culturals que oferisquen experiències úniques i que siguen capaces de sumar valor a la nostra terra i generar riquesa en els nostres pobles. Perquè aquest serà precisament el millor aval per a conservar-los”.

Un compromís que el president ha exemplificat afirmant que “un castell tancat i abandonat no suma valor ni genera riquesa. No obstant això, un castell cuidat i capaç d’oferir una experiència única al visitant entorn de la seua història, a la llegenda i les seues batalles pot arribar a convertir-se en la segona fortalesa més visitada d’Espanya, després de l’Alhambra de Granada, amb més de 300.000 visitants a l’any i un milió d’euros d’ingressos en taquilla, actuant de focus d’atracció per a milers de visitants a la nostra província. Aquest element patrimonial perdurarà sempre”.

Per tot això, el president provincial ha anunciat que la Diputació continuarà apostant per invertir en la recuperació de patrimoni, amb la continuïtat d’aquesta inversió de més de nou milions d’euros que han anat destinats a projectes repartits per tota la província, des de restauració de béns immobles i recuperació de peces artístiques de primer ordre fins a l’actuació sobre més de 20 jaciments arqueològics en tota la província.

“És fonamental que interpretem que aquest patrimoni en si mateix, o som capaços de valorar-ho al servei d’un producte turístic o, directament està condemnat a l’oblit, a l’abandó i possiblement a la pèrdua d’aquest patrimoni”, ha afirmat Moliner.