La Diputació de Castelló i l’UJI celebren la Fira PEU per a promocionar la cultura en la província

La Diputació acull la XVI Fira del Programa d'Extensió Universitària per a portar l'UJI als municipis més xicotets.

554

La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I han tornat a constatar avui amb la celebració de la XVI Fira de la Informació del Programa d’Extensió Universitària (PEU) en el Palau Provincial, el seu compromís conjunt amb la promoció cultural en el territori provincial a través d’una jornada dirigida a donar a conéixer l’oferta de prop de 200 cursos, que implementarà en els municipis de menys de 5.000 habitants castellonencs.

Aquest programa es consolida en els seus 24 anys de trajectòria com l’aposta ferma de la Diputació i de la Universitat Jaume I per a vertebrar tota una xarxa de treball en el territori rural de la província, que els acoste les fonts de coneixement universitàries i impulse més oportunitats de progrés en el territori.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha explicat la importància d’aquesta convocatòria per a “que el Govern Provincial ajude a l’UJI a vertebrar en el territori la gran font de coneixement que és la nostra universitat i sobretot, fer-ho entre els pobles menors de 5.000 habitants, que representen el 85% dels municipis de la província. El PEU es consolida com un provocador de talent en tot el territori provincial”.

En eixe sentit, Moliner ha qualificat al PEU “com el que en termes anglosaxons equival a dir un ‘Win Win‘, una iniciativa per la qual guanyem tots: els pobles, perquè poden beneficiar-se d’una oferta formativa de primer nivell; les empreses, perquè generen noves oportunitats de negoci, i la Universitat, perquè compleix la seua missió d’aplicar el coneixement al territori i a la societat, sobretot en aquelles zones més allunyades de la capital. Des del Govern Provincial estarem sempre al costat de l’UJI i, per tant, del coneixement, la formació i la cultura. Amb un objectiu: lluitar per ser una terra més sostenible, de la qual sentir-nos més orgullosos i poder oferir un millor futur a les generacions esdevenidores”.

Al costat del president ha intervingut el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, qui ha emfatitzat “l’esforç de la Universitat, no solament per generar coneixement, sinó per acostar-ho a tots els municipis de la província”.

Cal assenyalar que en la fira han participat un total de 24 tècnics i col·laboradors i representants de 18 empreses de l’interior. També hi ha hagut una nodrida representació d’ajuntaments de municipis de l’interior.

Un programa amb 200 accions
Les empreses participants en el Programa d’Extensió Universitària 2018 implementaran més de 200 activitats en els municipis menors de 5.000 habitants en la província amb la participació de 2.000 persones.

Quant al perfil de les activitats, s’ofereixen conferències, tallers i cursos, que es podrien emmarcar en àmbits diversos com a desenvolupament rural, patrimoni, oci i temps lliure, medi ambient, dones, família, majors, treballs manuals i salut.