El II Autonòmic de Frare-Trofeu Diputació de Castelló, promociona la pràctica de la Pilota Valenciana

El Govern Provincial promociona esta modalitat de pilota amb este torneig en els trinquets de Xert i Traiguera del 6 al 8 de juliol.

151
El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sarrià, visita les troballes arqueològiques de la plaça del Pilar, descobertes amb motiu de les obres del nou edific

Promocionar i recuperar la pilota valenciana com a esport tradicional de la província. Aquest és l’objectiu de l’II Autonòmic de Frare – Trofeu Diputació de Castelló que es disputarà els dies 6, 7 i 8 de juliol en els trinquets de Xert i Traiguera i per al qual ja estan obertes les inscripcions. Més de 100 partides previstes en les seues diferents categories en una competició que s’ha presentat en la Diputació de Castelló, amb la participació de la Federació de Pilota Valenciana i els ajuntaments dels municipis.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha explicat que “amb aquesta competició volem promoure la pràctica d’aquest esport autòcton en la nostra província i impulsar qualsevol iniciativa que ens ajude a valorar-ho. L’objectiu no és un altre que el de valorar aquest esport tradicional amb tant arrelament en els nostres pobles al mateix temps que ajudem a dinamitzar Xert i Traiguera durant tot el cap de setmana”.

Quant a la programació esportiva, tal com s’ha explicat des del Club de Pilota de Castelló, el divendres dia 6 de juliol tindran lloc les partides de categories escolars i femenines. El dissabte tindrà lloc la categoria  i  al matí i la  a la vesprada. Ja el diumenge dia 8 es realitzaran les partides de categories recreatives, per als no federats.

L’alcalde de Traiguera, Javier Ferrer, ha agraït que “es recupere aquest esport que tant arrelament té en dos pobles xicotets com els nostres, és un orgull”.

En termes similars s’ha pronunciat l’alcalde de Xert, José Rosendo Segarra, qui ha incidit que “estem recuperant el que era un gran costum dels nostres pobles. Mantenim les nostres tradicions i aconseguim amb això un efecte dinamitzador en els nostres pobles durant aquest cap de setmana amb gent vinguda de molts llocs”.

Cal assenyalar la peculiaritat de les instal·lacions dels trinquets de frare de Xert i de Traiguera, perquè només existeixen sis instal·lacions d’aquest tipus en tota la Comunitat Valenciana.