17.2 C
Valencia

La Diputació de Castelló estudia novetats en el Pla 135 per a reforçar el poder de decisió dels ajuntaments

La institució planteja flexibilitzar el percentatge màxim dedicat a despesa corrent, fins ara fixat en un 50%, perquè els municipis pugues destinar-los a projectes relacionats amb la digitalització o la sostenibilitat

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La inversió en obra pública en les localitat d’Artana i Eslida ascendeix a 116.000 euros

La Diputació de Castelló estudia introduir novetats en les bases del pla 135 de 2021 “per a donar més autonomia als municipis a l’hora de decidir on destinen els diners que reben d’aquesta institució”. Així s’ha expressat el president, José Martí, després de compartir opinions amb els alcaldes d’Artana, Eslida i Betxí, les dues poblacions en les que Martí ha fet hui parada per a comprovar el grau d’execució de les obres emmarcades dins del pla d’obres i serveis de la Diputació Provincial.

- Publicitat -

Entre aquestes novetats, Martí ha mencionat la proposta de flexibilitzar les bases perquè els municipis puguen destinar un major percentatge dels fons destinats a despesa corrent, que enguany s’ha fixat en un màxim del 50%. “L’objectiu és que els municipis, a banda que disposen de més recursos per a millorar els seus serveis públics, puguen apostar pel desenvolupament projectes basats en la innovació social, la sostenibilitat i la digitalització, punts clau per a rebre el recolzament europeu”.

Aquest canvi es sumaria a les novetats introduïdes en la convocatòria de 2020 “i que també van ser fruits del consens i de l’escolta activa amb els ajuntaments”, segons ha apuntat el diputat de Concertació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet. Així doncs, Huguet ha posat en valor aspectes com la discriminació positiva en favor dels municipis amb menys població, que enguany han rebut una quantitat major, i s’ha referit a que els ajuntaments ja no deuen tornar els diners de les baixes de contractació.

116.000 EUROS INVERTITS A ESLIDA I ARTANA

- Publicitat -

Tant el president de la Diputació com el diputat Ximo Huguet han fet aquestes declaracions aprofitant la ruta de visites per obres del pla 135 a Artana i Eslida, on s’han destinat un total de 116.000 euros en actuacions urbanes.

En la primera parada, a Artana, ambdós mandataris, junt amb l’alcalde Enrique Vilar, s’ha desplaçat al carrer del Calvari per a comprovar el transcurs dels treballs de pavimentació de l’últim camí de terra amb el que comptava el municipi. L’actuació ha tingut un cost de 46.000 euros i millorarà la qualitat de vida i els serveis dels veïns de la zona alta de la localitat.

- Publicitat -

Pel que fa a Eslida, s’està executant a càrrec de la Diputació de Castelló el projecte de renovació del carrer de Sant Vicent, que comptava amb el ferm molt deteriorat. Tal i com ha explicat l’alcaldessa de la localitat, Lucía Doñate, s’està actualitzant el paviment del vial i s’ha renovat tota la instal·lació de sanejament d’aigües per un import de 70.000 euros.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,018FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El nou Estat d’Alarma de Sánchez legitima les mesures anunciades per la Generalitat

El 'toc de queda' o la restricció de les reunions a sis persones coincideixen en les mesures ja adoptades per la Comunitat Valenciana.

Castelló passa el seu primer toc de queda des del 23-F

No s'han destacat incidents greus durant la primera nit de restricció de la mobilitat.

Benicarló lliura els Premis Literaris 2020 en un acte restringit per la pandèmia

L'Auditori Pedro Mercader ha acollit l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2020, l'esdeveniment cultural més important de l'any a Benicarló. A causa de la pandèmia, l'acte ha quedat restringit a les autoritats locals, guanyadors i patrocinadors.

Comerç comença els tràmits per a reformar la nau de pescateria del Mercat del Cabanyal

També es troba en procés de licitació la rehabilitació de la façana i de la coberta del mercat

El MUCC crea un nou itinerari històric sota el títol ‘Espais de Memòria’

La ruta recordarà els llocs clau del període comprés entre la Segona República i el final de la dictadura franquista
- Advertisement -

: Valencià