Diputació activa el pla contra mosquits a les zones centre i sud de la província

En els pròxims dies l'empresa adjudicatària dels primers lots començarà a realitzar les fumigacions terrestres i aèries que permeten mitigar la presència d'aquests dípters.

La Diputació Provincial de Castelló ha activat ja el pla per a combatre la presència del mosquit a les comarques castellonenques, per la qual cosa en els pròxims dies l’empresa adjudicatària dels primers lots començarà a realitzar les fumigacions terrestres i aèries que permeten mitigar la presència d’aquests dípters.

La diputada provincial de Medi natural, María Jiménez, i el diputat de Contractació i Compres, Ximo Huguet, han formalitzat hui el contracte amb l’empresa adjudicatària, Lokímika S.A., que ha estat representada pel seu gerent, Noé García Mújica. Lokímika s’ha fet amb els lots 2 i 3, el primer per un muntant pròxim als 250.000 euros i referit a la zona centre de la província, i el segon, valorat en uns 260.000 euros, per a l’àrea sud de Castelló.

Aquest pas suposa que en breu l’empresa adjudicatària iniciarà els tractaments, per al que ja està elaborant un pla de treball que concretarà sobre quins municipis actuarà en primer lloc, així com la planificació global en les dues zones incloses en el contracte.
Queda per signar-se en Lot 1, referit a les comarques del nord de Castelló, que segons la diputada María Jiménez “és qüestió de pocs dies” ja que la intenció és que demà dimarts la Junta de Govern done llum verda a la signatura del contracte. En aquest cas el cost estimat és de 243.000 euros.

Des de la Diputació Provincial s’ha considerat que la divisió en tres lots del procediment de contractació era la mesura més adequada “per a poder portar amb la major eficàcia els tractaments, ja que així es pot respondre amb més rapidesa davant qualsevol contingència que es presente”.

María Jiménez, diputada provincial de Medi natural, ha mostrat la seua satisfacció per haver formalitzat ja el contracte per a la posada en marxa del pla d’acció provincial contra els mosquits. Sobre aquest tema, subratlla que “en aquesta dues setmanes que estem en el govern provincial hem posat tots els nostres esforços en aquest tema, unit sobretot al gran treball que han realitzat els tècnics de la casa”. Tot això “ens ha permés que en tan poc temps s’hagen complit tots els requisits, com és tindre l’autorització de més del 90 per cent dels municipis de la província”, assenyala Jiménez.

En aquest sentit, la diputada provincial subratlla que “tots som conscients de la necessitat que hi havia per prioritzar aquest pla”, apuntant a més que des de la Diputació que presideix José Martí “treballarem de forma conjunta amb la Generalitat i amb tots els ajuntaments, perquè entenem que hem d’anar de la mà per a optimitzar recursos, ser més eficaços i eficients i molt més en un tema com aquest, perquè els mosquits no entenen de fronteres”. Pel que respecta a les inversions, està previst destinar un total d’1.400.000 euros en diverses fases.

Per part seua, Ximo Huguet, diputat de Contractació i Obres, ha destacat que “aquest contracte era prioritari per a l’actual equip de govern ja que amb aquesta actuació s’intentarà mitigar la població de mosquits en aquelles àrees de *marjaleria, entorns fluvials i zones periurbanes i rurals dels municipis”.
Aquests primers passos se sumen als iniciats ja per la diputada María Jiménez, que “ja ha sol·licitat una reunió formal amb la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica “perquè la nostra intenció és la de treballar de forma coordinada amb la Generalitat Valenciana per a lluitar contra aquest problema”.

ValenciàEspañol