16.3 C
Valencia

La Diputació dissenya un pla de xoc de 2,8 milions d’euros per a reactivar el turisme a Castelló

El Patronat Provincial de Turisme aprova la modificació de crèdit que dona llum verd definitiu a este paquet d'11 mesures amb tots els agents implicats.

- Publicitat -AVL

El Patronat Provincial de Turisme posarà en circulació 2,8 milions d’euros per a accelerar la recuperació de l’activitat turística a les comarques castellonenques.

Esta és la resposta de la Diputació de Castelló davant la “difícil situació que viu el sector a causa d’irrupció de la crisi de la Covid-19” i que es veu plasmada en un pla de xoc conformat per 11 mesures per a donar cobertura a les necessitats de la indústria turística. El document ha salvat este matí l’últim escaló en la seua tramitació amb l’aprovació, per unanimitat, per part dels membres del ple del Patronat de la modificació de crèdit que el dotarà de recursos.

- Advertisement -

El president de la institució, José Martí, ha afirmat que “estem davant d’un pla de xoc modèlic que naix del treball conjunt de l’administració provincial i el sector privat”. En este sentit, Martí ha assenyalat que a la Diputació de Castelló “hem estat pioners en posar sobre la taula solucions consensuades a la problemàtica que se’ns venia damunt”, pel que ha agraït “el gran talent i les immenses ganes de remar conjuntament que heu demostrat com a sector.

La diputada de Turisme, Virginia Martí, ha estat la responsable de presentar davant el ple i els mitjans de comunicació el contingut del pla de xoc, que es posarà en marxa “de forma immediata” atenent tres prioritats principals: “Volem protegir el teixit turístic empresarial, el més devastat per la crisi, sumant tots els recursos possibles; garantir la seguretat en els destins i recuperar la confiança dels mercats, posicionant la nostra terra com a destí de mar i muntanya no massificat, segur i atractiu”, ha destacat la responsable del Patronat.

Atenent estes prioritats, el pla s’ha dividit en dos línies de treball; una dedicada a donar suport a la transició cap a la nova normalitat, amb ajudes directes tant a destins turístics com a empreses, i una segona que posa l’accent en el reposicionament turístic de Castelló, format per una sèrie de mesures dirigides a captar l’atenció dels nous mercats.

Respecte al primer eix, Virginia Martí ha explicat que està dotat amb 1,5 milions d’euros de pressupost. D’ells, 500.000 euros arribaran als 16 municipis turístics de platja i als tres destins d’interior amb platges continentals. Serà a través del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics que impulsa Turisme Comunitat Valenciana, al qual s’adherirà la Diputació de Castelló una volta es cree. La mateixa quantitat es reserva als municipis turístics d’interior per mitjà d’una línia de subvencions que rebrà el nom de ‘Castelló Destí Segur’.

A banda, també s’inclouen 500.000 euros en forma d’ajudes econòmiques per a impulsar la modernització de la marca Castelló Ruta de Sabor i de les seues 200 entitats associades i 18.000 euros més per a la prestació del servei d’assistència tècnica a ajuntaments per al desenvolupament de plans de contingència i emergència en platges de la província de Castelló.

La segona de les línies, l’adreçada al reposicionament turístic de Castelló, compta amb un muntant d’1,3 milions d’euros i consta de set accions encaminades a atraure, en paraules de la titular de Turisme, “l’atenció dels viatgers que encara tenen certes reticències a viatjar i que veuran en Castelló una terra segura on passar les seues vacances”. La primera de les accions consistirà en l’elaboració d’una nova estratègia de comunicació que “mostre el caràcter ‘slow’ del turisme de la província”, o més ben dit, “mostrar la nostra terra com un destí poc massificat i segur, on tenim paisatges i un clima envejables i que ofereix una proposta turística diversa per a famílies tant en l’interior com en la costa”.

Esta nova estratègia es veurà pròximament reflectida a través de nous continguts al web del Patronat i de la Diputació Provincial i, més a gran escala, amb una campanya online de promoció en l’àmbit espanyol. “Castelló deu enfortir la seua visibilitat i posicionament d’acord amb els valors de sostenibilitat, seguretat i autenticitat i ho farem a través de les xarxes socials en els majors mercats emissors de turisme cap a la nostra terra”, ha especificat la diputada. El pressupost total serà de 800.000 euros.

Per altra banda, el turisme gastronòmic també és una de les potes d’este pla de xoc, que destinarà 200.000 euros a la promoció del consum de productes de Castelló Ruta de Sabor. Dos campanyes de sensibilització tant per a la població local com per a turistes, ambdues valorades en 70.000 euros i la promoció internacional -por 88.000 euros-, tanquen l’aposta de la Diputació pel reposicionament de la província.

“Estem davant d’una temporada turística sense precedents. La pandèmia ha provocat un drama humà al nostre país i una complicada situació econòmica en el sector turístic, en especial per les limitacions de mobilitat i per unes normes sanitàries que fan complicat el seu desenvolupament, però ací estem, en ple mes de juliol reunits per a donar la cobertura necessària a una província i a un sector necessitats de respostes i del suport de les administracions”, ha assegurat el president Martí, qui ha destacat que la col·laboració i l’ajuda a la indústria turística continuarà reforçada en pròxims anys: “Junts hem d’adaptar-nos, el turisme ha canviat per a sempre amb la pandèmia, així que ací teniu la nostra mà per a treballar junts per a projectar el futur del turisme de la província de Castelló en l’era post Covid-19”.

El president ha tancat la sessió destacant el treball de la diputada de Turisme, Virginia Martí, i de tot l’equip del Patronat, “perquè a pesar d’haver de complir les condicions del Pla Econòmic Financer han estat capaços de dissenyar un pla de xoc que pretén protegir el nostre teixit empresarial, garantint la seguretat en els destins i recuperar la confiança en els mercats”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un home ferit en eixir-se el seu cotxe a la carretera CV-370 de Pedralba

Un home de 68 anys va resultar ferit ahir després de patir una eixida de via en la carretera CV-370 a Pedralba.

Un treballador ferit en un accident laboral a Cheste

Un home de 37 anys ha resultat ferit esta matinada després de patir un accident laboral en una empresa del polígon industrial de Cheste.

L’Oficina Pangea d’Alcalà-Alcossebre celebra “Aprenem a cuinar diferent”

A través d'este taller de cuina, que reuneix l'Associació de la Dona Gaspatxera amb dones de col·lectiu migrant de la localitat, es fomenta la interculturalitat.

Tres ferits en un accident de trànsit entre dos cotxes a Vinaròs

Tres persones van resultar ferits ahir en un accident de trànsit en el qual van xocar dos cotxes en Vinaròs.

Simó i Marco, enfrontats per l’IBI de PortCastelló

L'actual president de l'autoritat portuària i portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament de Castelló fins fa dos mesos, considera que este l'augment que ha anunciat el consistori "tindrà repercussions negatives".
- Advertisement -

: Valencià