12:30 pm - Thursday, 6 August 2020

La Diputació dissenya un pla de xoc de 2,8 milions d’euros per a reactivar el turisme a Castelló

- Publicidad -Reciplasa

El Patronat Provincial de Turisme aprova la modificació de crèdit que dona llum verd definitiu a este paquet d'11 mesures amb tots els agents implicats.

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El Patronat Provincial de Turisme posarà en circulació 2,8 milions d’euros per a accelerar la recuperació de l’activitat turística a les comarques castellonenques.

Esta és la resposta de la Diputació de Castelló davant la “difícil situació que viu el sector a causa d’irrupció de la crisi de la Covid-19” i que es veu plasmada en un pla de xoc conformat per 11 mesures per a donar cobertura a les necessitats de la indústria turística. El document ha salvat este matí l’últim escaló en la seua tramitació amb l’aprovació, per unanimitat, per part dels membres del ple del Patronat de la modificació de crèdit que el dotarà de recursos.

El president de la institució, José Martí, ha afirmat que “estem davant d’un pla de xoc modèlic que naix del treball conjunt de l’administració provincial i el sector privat”. En este sentit, Martí ha assenyalat que a la Diputació de Castelló “hem estat pioners en posar sobre la taula solucions consensuades a la problemàtica que se’ns venia damunt”, pel que ha agraït “el gran talent i les immenses ganes de remar conjuntament que heu demostrat com a sector.

La diputada de Turisme, Virginia Martí, ha estat la responsable de presentar davant el ple i els mitjans de comunicació el contingut del pla de xoc, que es posarà en marxa “de forma immediata” atenent tres prioritats principals: “Volem protegir el teixit turístic empresarial, el més devastat per la crisi, sumant tots els recursos possibles; garantir la seguretat en els destins i recuperar la confiança dels mercats, posicionant la nostra terra com a destí de mar i muntanya no massificat, segur i atractiu”, ha destacat la responsable del Patronat.

Atenent estes prioritats, el pla s’ha dividit en dos línies de treball; una dedicada a donar suport a la transició cap a la nova normalitat, amb ajudes directes tant a destins turístics com a empreses, i una segona que posa l’accent en el reposicionament turístic de Castelló, format per una sèrie de mesures dirigides a captar l’atenció dels nous mercats.

Respecte al primer eix, Virginia Martí ha explicat que està dotat amb 1,5 milions d’euros de pressupost. D’ells, 500.000 euros arribaran als 16 municipis turístics de platja i als tres destins d’interior amb platges continentals. Serà a través del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics que impulsa Turisme Comunitat Valenciana, al qual s’adherirà la Diputació de Castelló una volta es cree. La mateixa quantitat es reserva als municipis turístics d’interior per mitjà d’una línia de subvencions que rebrà el nom de ‘Castelló Destí Segur’.

A banda, també s’inclouen 500.000 euros en forma d’ajudes econòmiques per a impulsar la modernització de la marca Castelló Ruta de Sabor i de les seues 200 entitats associades i 18.000 euros més per a la prestació del servei d’assistència tècnica a ajuntaments per al desenvolupament de plans de contingència i emergència en platges de la província de Castelló.

La segona de les línies, l’adreçada al reposicionament turístic de Castelló, compta amb un muntant d’1,3 milions d’euros i consta de set accions encaminades a atraure, en paraules de la titular de Turisme, “l’atenció dels viatgers que encara tenen certes reticències a viatjar i que veuran en Castelló una terra segura on passar les seues vacances”. La primera de les accions consistirà en l’elaboració d’una nova estratègia de comunicació que “mostre el caràcter ‘slow’ del turisme de la província”, o més ben dit, “mostrar la nostra terra com un destí poc massificat i segur, on tenim paisatges i un clima envejables i que ofereix una proposta turística diversa per a famílies tant en l’interior com en la costa”.

Esta nova estratègia es veurà pròximament reflectida a través de nous continguts al web del Patronat i de la Diputació Provincial i, més a gran escala, amb una campanya online de promoció en l’àmbit espanyol. “Castelló deu enfortir la seua visibilitat i posicionament d’acord amb els valors de sostenibilitat, seguretat i autenticitat i ho farem a través de les xarxes socials en els majors mercats emissors de turisme cap a la nostra terra”, ha especificat la diputada. El pressupost total serà de 800.000 euros.

Per altra banda, el turisme gastronòmic també és una de les potes d’este pla de xoc, que destinarà 200.000 euros a la promoció del consum de productes de Castelló Ruta de Sabor. Dos campanyes de sensibilització tant per a la població local com per a turistes, ambdues valorades en 70.000 euros i la promoció internacional -por 88.000 euros-, tanquen l’aposta de la Diputació pel reposicionament de la província.

“Estem davant d’una temporada turística sense precedents. La pandèmia ha provocat un drama humà al nostre país i una complicada situació econòmica en el sector turístic, en especial per les limitacions de mobilitat i per unes normes sanitàries que fan complicat el seu desenvolupament, però ací estem, en ple mes de juliol reunits per a donar la cobertura necessària a una província i a un sector necessitats de respostes i del suport de les administracions”, ha assegurat el president Martí, qui ha destacat que la col·laboració i l’ajuda a la indústria turística continuarà reforçada en pròxims anys: “Junts hem d’adaptar-nos, el turisme ha canviat per a sempre amb la pandèmia, així que ací teniu la nostra mà per a treballar junts per a projectar el futur del turisme de la província de Castelló en l’era post Covid-19”.

El president ha tancat la sessió destacant el treball de la diputada de Turisme, Virginia Martí, i de tot l’equip del Patronat, “perquè a pesar d’haver de complir les condicions del Pla Econòmic Financer han estat capaços de dissenyar un pla de xoc que pretén protegir el nostre teixit empresarial, garantint la seguretat en els destins i recuperar la confiança en els mercats”.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Augmentaràn els habitatges cedits a víctimes de violència de gènere

El director general d'EVha i la subdirectora de gestió es reuneixen amb la directora general de l'Institut de la Dona.

Es crema un pesquer en la costa de la Vila Joiosa

Quatre tripulants han sigut rescatats mentre salvament marítim treballa en l'extinció del foc.

Melomans va presentar un espectacle músic-còmic en la segona jornada del festival Orfim d’Oropesa

Un concert en el qual els assistents van poder viatjar per diferents dècades gràcies a un variat repertori d'èxits internacionals.

Xàbia obri este divendres el termini per a sol·licitar les ajudes directes a autònoms i mutualistes

Les sol·licituds poden presentar-se de manera telemàtica (es necessita signatura electrònica avançada) a partir del 7 d'agost a les 9 hores i durant 10 dies hàbils a través de la web www.ajxabia.com

Peníscola demanarà al Consell l’ampliació de funcions de la seua infermera escolar

El centre d'educació infantil i primària públic del municipi compta amb infermera escolar des del mandat 2011-2015.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià