07:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació preveu atraure a més de 10.000 turistes addicionals amb jornades gastronòmiques

La Diputació de Castelló preveu atraure a més de 10.000 turistes addicionals als pobles de la província amb un impacte econòmic superior als 500.000 euros a través de les jornades gastronòmiques programades fins a finals d’any. I és que el bon comportament que està tenint l’aposta del Govern Provincial de fer valdre els productes autòctons com a motor turístic amb ‘Castelló Ruta de Sabor’ fa preveure que les tres jornades gastronòmiques que impulsa este últim trimestre de l’any continuen amb els bons resultats que estan tenint fins ara.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha fet valdre estos reclams turístics. “A través de l’organització de jornades supramunicipals, estem vertebrant diferents productes turístics en les nostres comarques amb la gastronomia com a eix temàtic. Les jornades gastronòmiques que organitza la Diputació de Castelló repercutiran aquest 2017 en més d’un milió d’euros d’impacte econòmic per a més d’una cinquantena de municipis i desenes de restaurants”.

Cal tenir en compte que el Govern Provincial està implicant a 27 municipis i 47 restaurants i cellers en les tres jornades gastronòmiques que organitza durant este últim trimestre de l’any: les VI Jornades Gastronòmiques de les Carns, l’Oli i el Vi, les IV Jornades Gastronòmiques de l’Oli i la Fruita seca, i les VI Jornades Gastronòmiques dels Bolets, Carnes i Productes de la Tardor.
Així, el vicepresident ha confirmat que “este tipus de jornades estan calant tant entre els empresaris i municipis com en el turista de proximitat, que ja està habituat a tenir productes de temporada en menús establits en una varietat de restaurants i cellers de qualitat de la nostra província”.

Una rica oferta gastronòmica durant la tardor
La Diputació de Castelló, en col·laboració amb ajuntaments i establiments restauradores de l’interior de Castelló, ha programat una atractiva oferta gastronòmica durant la tardor “per a gaudir de l’interior de Castelló”.

Així, fins a finals d’este mes es desenvolupen durant els caps de setmana les VI Jornades Gastronòmiques de les Carns, l’Oli i el Vi, en 13 restaurants i 3 cellers d’Atzeneta del Maestrat, Benafigos, Benlloch, Cabanes, Les Useres, Serra d’en Galceran, Vall d’Alba, Vilafamés i Xodos.

Les VI Jornades Gastronòmiques dels Bolets, Carnes i Productes de la Tardor estan portant durant este mes d’octubre i el pròxim de novembre els millors sabors de l’interior a través de 13 restaurants dels municipis de Cinctorres, Forcall, Morella, Pobla de Benifassà, Olocau del Rei, Vilafranca i Zorita.

Finalment, serà durant els caps de setmana de novembre i desembre quan tinguen lloc les IV Jornades Gastronòmiques de l’Oli i la Fruita seca, secundades per un total de 18 restaurants de Benassal, Càlig, Catí, Cervera del Maestre, Les Coves de Vinromà, Culla, La Salzadella, La Torre d’en Besora, Sant Mateu, Traiguera i Xert.

Tota la informació de les jornades que organitza la Diputació es pot consultar en el portal web del Patronat Provincial de Turisme www.turismodecastellon.com

Últimas noticias

Contenido relacionado