Les noves tecnologies, el gran aliat de la Diputació i el sector ceràmic en Qualicer

 ASCER ha constatat que les posicions de les parts “estan molt allunyades en aquests moments i desitja que durant el procés de negociació es produïsquen els necessaris acostaments amb l'objectiu de poder aconseguir un acord equilibrat”. 

519

La Diputació de Castelló conclou la seua participació en el XV Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i el Paviment Ceràmic (Qualicer) després d’haver convertit aquest fòrum referent, en una plataforma internacional, a través de la qual exporta les virtuts de la ceràmica provincial com el millor material del món per a usos urbans. Tant és així que la participació del Govern Provincial en aquest fòrum mundial ha sigut màxima, a través de ponències, que han presentat als prescriptors internacionals els recursos amb els quals la Diputació impulsa l’ús de ceràmica provincial en aplicacions urbanes, amb l’APP CeramiCS i l’eina SOLCONCER, ambdues en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes i amb l’ITC respectivament.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que “sabíem que teníem el millor material per a aplicacions urbanes, però ara ho provem de forma científica i facilitem a prescriptores de tot el món que trien la nostra ceràmica quan pensen en projectes urbans”.

En aquest sentit, Aguilella ha assegurat que “si ja és una realitat que som la província espanyola amb més presència en totes les llars del món gràcies a la ceràmica, ara volem ser també la que més present estiga en carrers i places de tot el món. És un mercat amb unes oportunitats molt importants per al nostre sector i des del Govern Provincial el que fem és generar eines útils, que faciliten aquests usos urbans a tot el món. Perquè tot arquitecte que pense a construir pense en ceràmica de Castelló”.

En aquest congrés ha tingut lloc una ponència tècnica en la qual s’ha presentat el projecte del qual parteix la idea de l’APP CeramiCS que ha impulsat la Diputació al costat del Col·legi Territorial d’Arquitectes, un treball denominat ‘Aplicacions ceràmiques innovadores a Castelló de la Plana durant el segle XX-XXI’, per part de Florentina Martina, la ideòloga de l’APP.

“L’APP CeramiCS és un autèntic aparador virtual dels més de quaranta projectes urbans realitzats en la província de Castelló amb ceràmica provincial, amb les seues qualitats i prestacions”, ha assenyalat Aguilella.

L’altra ponència provincial ha sigut la dedicada a SOLCONCER, l’eina informàtica de la Diputació, en col·laboració amb l’ITC, que incorpora com a novetat la caracterització de solucions constructives de façanes, però que ja comptava amb entorns urbans i revestiments interiors.

Comissió Negociadora d’ASCER i les patronals del tauleller de la Comunitat Valenciana

Ahir es va celebrar, la segona reunió de la Comissió Negociadora del quart conveni col·lectiu autonòmic per a la indústria del taulell, paviments i rajoles ceràmics de la Comunitat Valenciana.

En aquesta reunió ambdues parts han exposat i defensat les propostes de negociació que es van lliurar en la constitució de la Comissió Negociadora el passat 30 de gener, així com han donat una primera resposta a les reivindicacions de l’altra part.

En matèria salarial, ASCER ha exposat que la seua “oferta partirà d’una valoració de l’actual situació econòmica del sector i tenint en compte que els convenis col·lectius negociats des de l’inici de la crisi”.

En matèria de jornada ASCER veu “inassumible una reducció de l’actual jornada de treball i ha recordat que l’últim augment de jornada va portar aparellat la corresponent compensació salarial”.

En la resta de qüestions ASCER ha constatat que les posicions de les parts “estan molt allunyades en aquests moments i desitja que durant el procés de negociació es produïsquen els necessaris acostaments amb l’objectiu de poder aconseguir un acord equilibrat”.  La pròxima reunió se celebrarà el dia 20.