La Diputació recolza una gira musical única amb les sis formacions de Cullera, Buñol i Llíria

El Centre Cultural La Beneficència ha acollit la presentació del cicle de concerts ‘A tres bandes’, un acte que ha comptat amb la participació del diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, representants de les sis agrupacions musicals i els alcaldes de les tres localitats, així com altres càrrecs autonòmics i municipals.

Un esdeveniment que va tenir aquest dijous la seua avantsala en la seu de la Diputació de València, en la qual el president de la institució provincial, Jorge Rodríguez, va rebre als alcaldes de Llíria, Manuel Civera, Bunyol, Rafael Pérez, i el seu homòleg a Cullera, Jordi Mayor. “Totes les iniciatives relacionades amb el món de la música són benvingudes en aquesta institució que valora eixe patrimoni que ens defineix com a poble als valencians”, va assenyalar Rodríguez.

‘A tres bandes’ és un cicle de concerts, l’objectiu fonamental del qual és potenciar les activitats i la difusió de les societats musicals valencianes, un fet històric, tal com ha destacat el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Pedro Rodríguez: “L’èxit no és una opció; quan és assolible es converteix en una obligació. Ho aconseguirem i serà un triomf històric”, ha assenyalat.

Així mateix, el projecte naix amb vocació d’anar creixent i d’impulsar la música de banda al més alt nivell, no solament nacional, sinó també internacional, tal com ha indicat Josep Pedrola, president de la Unió Musical de Llíria: “Ens falta valorar-nos. Tenim el producte, els músics, les infraestructures i la il·lusió”. Per la seua banda, Óscar Fernández, president del Centre Instructiu Musical ‘La Armónica’ de Buñol ha ressaltat la importància de superar la tradicional rivalitat entre les formacions “per a seguir creixent”.