La Diputació promou el turisme respectuós i lliure de comportaments sexistes en el Rototom

La Diputació de Castelló promou estos dies en el Rototom Sunsplash el turisme i l’oci respectuosos, lliure de comportaments sexistes, a través de la campanya #CSTierradeFestivales amb la qual impulsa el turisme de festivals a la província.

I és que el Govern Provincial ha introduït enguany per primera vegada en els plecs de contractació del patrocini d’estos macroevents una bateria de requeriments relacionats amb la conscienciació i prevenció de comportaments sexistes.

Cal tindre en compte que la Diputació ha augmentat en 2018 un 25% el patrocini d’aquests macrofestivals fins a aconseguir els 500.000 euros per a potenciar-los com a grans plataformes de turisme internacional i generadors d’oportunitats econòmiques i laborals a la província. Així, el Rototom percep 109.989 euros a través d’un contracte de patrocini turístic del qual ha resultat adjudicatari al costat d’altres tres grans festivals que se celebren a la província.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “tant des del Govern Provincial com des de l’organització dels festivals volem que estos macroevents continuen sent sinònim de riquesa per a la nostra terra amb la seua base de qualitat i professionalitat en la seua organització com sempre ho han sigut des de fa tants anys.

És per això que estos requisits han sigut molt bé acceptats pels festivals que ja estaven treballant en este sentit, i no fem més que sumar esforços per a previndre qualsevol tipus de comportament sexista”.

Concretament, els requeriments de la Diputació en este sentit es refereixen a tres línies d’actuació concreta. En primer lloc, la redacció d’un pla d’oci no sexista que s’entregarà al personal contractat per l’empresa organitzadora del festival i es distribuirà també a les diferents empreses proveïdores d’este.

En segon lloc, la creació d’un punt Violeta dins del festival amb agents d’igualtat on puguen assistir les persones que hagen patit algun tipus d’agressió sexual dins del festival. I en tercer lloc, la realització d’una campanya de sensibilització dirigida al públic assistent al festival per a evitar qualsevol tipus d’agressió sexista en este.

ValenciàEspañol