La Diputació restaurarà el Camerín del Santuari de la Mare de déu del Xiquet Perdut de Caudiel

La Diputació de Castelló restaurarà el Camerín del Santuari de la Mare de déu del Xiquet Perdut de Caudiel com a part de la seua aposta per valorar el patrimoni cultural provincial com a recurs dinamitzador dels pobles de l’interior. L’actuació patrimonial en aquesta joia del barroc valencià, permetrà millorar notablement l’estat d’aquest emblemàtic edifici, actualment afectat en algunes zones per humitats.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “tal com ens ha fet arribar l’Ajuntament de Caudiel, en els murs del passadís que dóna accés al Camerín hi ha problemes d’humitat que solucionarem per a retornar l’esplendor a aquest emblemàtic edifici. Estem convençuts del seu potencial com a element dinamitzador del poble, perquè el seu atractiu és moltíssim, és una autèntica joia, i el que anem a fer és recuperar la seua esplendor perquè ho visiten centenars de persones i servisca d’orgull a tots els veïns de Caudiel”.

Cal destacar que el Camerín de la Mare de Déu destaca per la seua rica decoració sobrecarregada pròpia del barroc. Sobreïxes de manera fastuosa el retaule, tot ell decorat en or. A més, cal posar l’accent a més en el sòcol revestit de taulell alcorino i la presència de set llenços obra del pintor manxec Gaspar de l’Horta, resultant tot el conjunt un dels millors exponents del barroc valencià.

Cal tenir en compte que a més de l’eliminació d’humitats, el Camerín del Santuari serà objecte de més millores, amb el cosit d’esquerdes i reintegració cromàtica de danys, la restauració dels pedestals de marbre del Prebisteri, la restauració de la taula del retaule amb bronze i tècnica grassa i l’adequació de l’àrea perimetral inferior de la capella per a dotar-la d’un aspecte uniforme.

Tal com ha assenyalat el vicepresident Sales, “els tècnics estan avaluant actualment els treballs a dur a terme per a aconseguir recuperar aquesta joia patrimonial”.

CatalanSpanish