20:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació s’uneix a l’Hora del Planeta apagant les llums dels seus edificis més emblemàtics

La Diputació de València s’uneix a la crida que un any més ha fet l’organització WWF per a mostrar el compromís enfront del canvi climàtic. La iniciativa, a la qual s’han sumat més de 250 ciutats i pobles espanyols, és coneguda com ‘L’Hora del Planeta’ i consisteix a apagar la llum d’edificis i espais emblemàtics de les diferents localitats durant 60 minuts, entre les 20.30 i les 21.30 hores d’aquest dissabte.

La Corporació que presideix Jorge Rodríguez, a través del Servei de Projectes Tècnics de l’àrea d’Administració General, que gestiona el manteniment dels diferents edificis de l’ens provincial, ha coordinat l’apagat de la il·luminació dels espais més emblemàtics de la institució, com són la seu principal de plaça Manises, la Beneficència, la Plaça de Bous o l’exterior del Museu Valencià de la Ilustració.

En paraules de Rodríguez, “es tracta d’una mesura simbòlica però que és molt important per la sensibilització social i la seua capacitat per a conscienciar-nos a tots que hem de reduir la contaminació lumínica, les emissions de CO2 i evitar els excessos energètics en general, assumint la responsabilitat d’utilitzar recursos sostenibles i respectar el medi ambient”.

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha tornat a recolzar aquesta convocatòria en la qual participen, entre altres, ciutats com Segòvia, la Corunya, Còrdova, Madrid i València, que a l’hora i en el dia assenyalat, el 25 de març, apagaran alguns dels seus monuments i espais destacats, com l’Aqüeducte, la Torre d’Hèrcules, la Mesquita, la Cibeles i el cus del carrer Xàtiva de la capital valenciana.

L’àrea d’Administració General que dirigeix Pepe Ruiz ja va secundar l’any passat aquesta ‘Hora del Planeta’, encara que no és aquesta l’única iniciativa de la Diputació de València quant a respecte del medi ambient. Durant tot l’any, la Corporació fomenta la reducció d’emissions i l’eficiència energètica en els municipis valencians a través del Pacte d’Alcaldies, que premia a aquelles localitats més compromeses amb l’entorn; i treballa en la creació d’una xarxa ciclopeatonal en totes les comarques com a alternativa a l’ús de l’automòbil.

Últimas noticias

Contenido relacionado