Diputació supera els 20.000 suports a la candidatura de Camins del Penyagolosa com a Patrimoni Mundial de la UNESCO

Sales: “Contribuïm al desenvolupament econòmic i social de l'interior amb un legat que representa el nostre orgull com a poble”

La Diputació de Castelló ha superat ja els 20.000 suports a la candidatura de Camins del Penyagolosa com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. A través del respatller popular a este projecte en el qual engloba les ancestrals rogacions dels pobles de la província a Sant Joan de Penyagolosa, el Govern Provincial fa un pas més en la seua aposta per generar noves oportunitats als pobles a través del turisme cultural.

Així, el vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “a través d’esta iniciativa estem contribuint a la posada en valor del nostre patrimoni cultural i històric i el fem motor de noves oportunitats econòmiques i socials a l’interior. Este llegat representa el nostre orgull com a poble, ens fa autèntics i és la millor base per atreure a nous visitants a la nostra terra”.

Cal tenir en compte la important evolució que ha tingut el projecte Camins del Penyagolosa des que fos promogut pel president Moliner fa ara quatre anys.

“Ara com ara ja tenim l’expedient redactat, hem presentat un primer esborrany a la Generalitat Valenciana que serà l’encarregada de presentar-ho al Ministeri de Cultura per a la seua inclusió, i l’UJI ja està fent la correcció de l’expedient definitiu”, ha assegurat el vicepresident Sales.

Cal recordar que a través d’este projecte, la Diputació ha propiciat ja la recuperació d’antics camins, l’organització de jornades de centres històrics als pobles amb centenars de visitants, cursos d’estiu, exposicions en institucions i universitats d’altres països i publicacions de llibres.

Nova Guia Oficial de Camins

La Diputació ha publicat la Guia Oficial de Camins del Penyagolosa que ajudarà a convertir en recurs turístic i cultural este patrimoni immaterial de la província.

En esta guia, l’usuari troba un mapa detallat amb els 10 camins històrics a Sant Joan de Penyagolosa: Les Useres, Xodos, Atzeneta del Maestrat, Culla, Vistabella, Llucena, Vilafermosa, Lludient, El Castell de Vilamalefa i Puertomingalvo. En la guia s’inclou informació de cada camí, destacant alguns punts d’interés i dades bàsiques com a Quilòmetres i altituds màximes i mínimes.

Cal assenyalar que les guies inclouen tecnologia QR per descarregar els tracks des del mòbil via GPS, amb tal de facilitar el seu ús mentre els visitants fan els diferents recorreguts.

ValenciàEspañol