El President de la Diputació, Javier Moliner, ha volgut donar suport a ‘Els Pelegrins de Les Usures’

El president participa en l'eixida des de l'Església de Les Useres mentre la Diputació distribueix la primera Guia Oficial de Camins.

El preu mitjà per metre quadrat dels pisos continua amb un "creixement pausat" que l'estadística notarial xifra en el 2 %.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha participat aquest matí en l’eixida dels pelegrins d’una de les més emblemàtiques rogacions a Sant Joan de Penyagolosa: Els Pelegrins de Les Useres. Amb açò, Moliner ha tornat a mostrar el seu suport a aquestes ancestrals peregrinacions com a part del projecte de la Diputació, Camins del Penyagolosa per valorar aquestes rogacions i aconseguir la seua Declaració Mundial per part de la UNESCO amb tal de generar noves oportunitats en els pobles. Hui, coincidint amb l’eixida de la rogació, la Diputació ha estrenat la Guia Oficial de Camins del Penyagolosa amb la seua distribució entre els establiments turístics de la província.

“Hui hem tornat a viure amb intensitat i emoció l’eixida dels pelegrins de Les Useres cap a Sant Joan de Penyagolosa. Fa més de 600 anys que la gent d’Useres amb el fervor, la fe, amb el misticisme però també amb el compromís al llegat històric que representa emprén el camí i per a la província és un orgull”, ha assegurat Moliner.

És per açò que el president ha explicat que “És un orgull tenir aquest romiatge com a inici del cicle de les rogacions pels camins del Penyagolosa i que converteixen aquesta muntanya sagrada en una icona de fe i religiositat que es manté hui a través d’aquests camins històrics que la Diputació ha volgut valorar amb la campanya per a la seua declaració com a Patrimoni Mundial de la UNESCO”.

Més prop de la Declaració Mundial de la UNESCO
El president Moliner ha recordat que “estem molt més prop d’aconseguir la Declaració de Patrimoni Mundial que permetria donar a conéixer aquesta meravella ancestral a tothom i aconseguir alguna cosa tan important per a la província. Un treball que comencem fa quatre anys, de la mà dels pobles i de la Universitat Jaume I. Hui en dia ja tenim l’expedient redactat, hem presentat un primer esborrany a la Generalitat Valenciana que serà l’encarregada de presentar-ho al Ministeri de Cultura per a la seua inclusió, i l’UJI ja està fent la correcció de l’expedient definitiu”.

: Valencià

Publicidad