L’Escola Taurina de la Diputació dinamitzarà l’activitat festiva de cinc municipis de la província

La campanya arrancarà el 27 de maig en Vall d'Alba i li seguiran Vilafranca, Orpesa, Benassal i Llucena.

396
emcord emcorp (arxiu)
Actualitat Valenciana

L’Escola Taurina de la Diputació dinamitzarà l’activitat festiva de cinc municipis de la província a través de la seua campanya de classes pràctiques de 2018. Així, i en col·laboració amb els ajuntaments, durà a terme pràctiques a la Vall d’Alba, Vilafranca, Orpesa, Benassal i Llucena.

El diputat de l’Escola Taurina, Pablo Roig, ha presentat aquest matí al costat dels alcaldes i regidors dels municipis i representants de l’Escola Taurina, aquesta “il·lusionant campanya que ens portarà a estar en aquests cinc municipis a promocionar les nostres tradicions taurines i mostrar el talent dels alumnes que estan treballant durant tot l’any en l’Escola Taurina”.
La campanya arranca el 27 de maig amb la celebració de la primera classe pràctica a la Vall d’Alba. Aquest dia es bregarà una novillada de Buenaventura, procedència Nuñez del Cuvillo, que debutarà en la província de Castelló. Els vedells, que pasten a Alcalá de Xivert, posaran a prova als joves valors de l’Escola Taurina de Castelló que compartiran cartell amb dos alumnes de l’Escola Taurina d’Albacete.

El 3 de juny continuarà la programació amb la lídia de sis vedells de Santiago Domecq en la plaça de bous de Vilafranca. Un autèntic luxe bregar els erals de la prestigiosa ramaderia gaditana. En aquesta ocasió seran protagonistes els alumnes castellonencs més avesats que compartiran cartell amb alumnes de les Escoles de València i Alacant.

La programació continuarà el 30 de juny a Orpesa. Per a l’ocasió s’han triat 6 erals de Juan Pedro Domecq, una de les ramaderies més prestigioses de la cabanya brava espanyola, en la qual faran el ‘paseíllo’ representants castellonencs al costat d’alumnes de les Escoles de València, Albacete i Badajoz.

El 2 de setembre Benassal serà la protagonista de la Classe Pràctica en la qual es bregaran erals de Pablo Mayoral, tot un referent en la localitat del Maestrat. És segura la presència d’alumnes castellonencs acompanyats per alumnes de les Escoles de València, Albacete i Màlaga.

El tancament de campanya li correspondrà a Llucena. El 7 d’octubre, com és tradicional, es bregaran els vedells de Manolo Beltrán amb un cartell per definir.