La Diputació subvenciona a 68 associacions culturals i taurines per tota la província

La Diputació ha aprovat les subvencions encaminades a difondre les tradicions i l’organització de festejos taurins a través tant de publicacions, com exposicions i altres activitats organitzades per associacions culturals i taurines. Gràcies a esta línia, els diferents col·lectius podran dur a terme fins a 68 activitats en més de 25 municipis de tota la província.

Són 9.296,73 euros els que el Govern Provincial distribuirà per a ajudar la celebració d’activitats taurines.

Com destaca el diputat responsable de l’Escola Taurina, Pablo Roig, “estos dies estem comprovant com la tradició taurina plena els carrers dels pobles castellonencs i que és un important símbol de les tradicions d’este territori.

Per això és fonamental que el Govern Provincial col·labore per a mantindre vives estes tradicions que, a més, s’han convertit en un recurs turístic de primer nivell que dinamitza el municipi i afavoreix el teixit econòmic local. Per això, des del Govern Provincial volem ajudar a finançar i impulsar tot este tipus de celebracions, així com la seua difusió”.

No en va, Roig ha ressenyat que este nou impuls econòmic s’enquadra dins de la “ferma intenció d’este Govern Provincial de mantindre’s ferm en la defensa de la tauromàquia i els bous al carrer com a element indissociable a la nostra història i la nostra tradició. Els ajuntaments, penyes i associacions que impulsen els festejos taurins que complementen els programes culturals i festius dels nostres pobles sempre comptaran amb el braç tendit de la Diputació, perquè són els garants d’uns festejos que formen part intrínseca de la nostra província”.

Cal tindre en compte que la Diputació també ha aprovat les ajudes directes per a l’organització d’esdeveniments taurins, que està afavorint la celebració de 114 activitats en més de 50 municipis de tota la província de Castelló.

ValenciàEspañol