12 C
Valencia

La Diputació farà tractaments contra els mosquits en les zones de marjal, periurbanes i àrees fluvials

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Pla Provincial contra els Mosquits de la Diputació de Castelló farà tractaments en les zones de marjalería, periurbanes i àrees fluvials amb la condició de sumar efectivitat als tractaments que ja realitzen els ajuntaments en les zones urbanes. Així ho explica la comunicació que el Govern Provincial, que ha remés a tots els ajuntaments de la província a través de la qual els sol·licita autorització per a la prestació del servei de tractament i control de plagues, per tractar-se d’una competència municipal.

Així com l’estableix en l’article 25 de la Llei 7/1985 reguladora de les Bases del Règim Local, que disposa que entre les competències municipals es troben la protecció del medi ambient, la protecció de la salubritat pública i els serveis de neteja viària, de recollida i tractament de residus.

- Publicitat -

“Es tracta d’aconseguir la necessària suma d’esforços per a implementar les actuacions en matèria de prevenció i control de plagues que necessita la nostra província”, ha explicat el diputat provincial de Sostenibilitat, Mario García. “Els tractaments de la Diputació arribaran on els ajuntaments no arriben perquè els tractaments siguen eficaços. Aquestes zones especialment sensibles són estratègiques per a poder pal·liar l’efecte de les plagues, i en haver agilitat la licitació del contracte podrem arribar a temps de minimitzar l’efecte dels mosquits quan arribe més calor”.

“A través d’aquest servei definirem la programació i periodicitat de les actuacions proposades de control, els criteris per a la decisió dels tractaments, els tipus d’actuació i aplicació, així com les diferents tipologies de productes”, ha assenyalat García.

- Publicitat -

I és que a través del contracte de ‘Control de mosquits i simúlids en els municipis de la província dependents de la Diputació de Castelló’ la Diputació inclou a tots els pobles de la província que així ho autoritzen, amb una inversió de més d’un milió d’euros per a donar una resposta contundent i eficaç a aquesta problemàtica.

El diputat ha incidit especialment en què “l’èxit d’aquest programa vindrà de la suma d’esforços amb els ajuntaments, que han de continuar realitzant els seus tractaments en les zones urbanes. Hem fet un pas al capdavant fent el que havia d’haver fet la Generalitat perquè entenem que és un assumpte de vital importància per al nostre territori”.

- Publicitat -

Un servei d’envergadura
El servei que activa la Diputació amb la licitació d’aquest Pla Provincial de Tractaments contra els Mosquits abasta tots els municipis de la província, que queden catalogats en el mateix en funció de la seua situació geogràfica, així com de les característiques geomorfològiques de cadascun d’ells, ja que això implica la presència o absència de diferents espècies, així com la periodicitat de tractaments i per tant la vigilància dels focus potencials.

Així, el contracte distribueix la província en tres zones geogràfiques (nord, centre i sud) amb la condició d’optimitzar l’eficàcia del seu tractament, responent amb rapidesa a qualsevol contingència que es presente. La zona nord abasta un total de 37 municipis, la zona centre 33 i la zona sud 65. Cadascun d’aquests lots contempla a més una segona classificació geomorfològica que distribueix a aquests municipis en litoral, prelitoral i interior.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,071FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià