La Diputació allargarà l’èxit del Campionat del Món de Trail amb el I Congrés Internacional de Marca, Territori i Esport

Martínez: “La celebració del Mundial de Trail és un abans i un després per a la nostra marca territori i hem d'aprofitar-ho”.

124
L'incendi forestal, que va començar a les 15 hores del passat dilluns, ha cremat més de 3.000 hectàrees

La Diputació de Castelló allargarà l’èxit del Campionat del Món de Trail en Penyagolosa Trails durant tota aquesta setmana amb el I Congrés Internacional de Marca, Territori i Esport, que tindrà lloc els dies 17 i 18 de maig a Castelló, com a part del programa de treball provincial ‘Castelló Escenari Esportiu’. El congrés reunirà experiències internacionals, nacionals i locals en la gestió de marques territorials que s’han recolzat en l’esport per al seu desenvolupament, comptant com a millor avantsala amb el reeixit Campionat del Món de Trail, que aquest cap de setmana s’ha desenvolupat en la província de Castelló.

El diputat provincial d’Esports, Luis Martínez, ha assegurat que “l’exitosa celebració del Mundial de Trail en la nostra província és un abans i un després per a la nostra marca territori, i aprofitarem fins a l’última de les oportunitats que se’ns obrin perquè això revertisca en riquesa per a la nostra província. Era molt important per a nosaltres que Castelló donara aquest cap de setmana la millor imatge amb la millor organització d’un esdeveniment que ha reunit no solament als 400 millors corredors de 49 països, sinó que ha concentrat les mirades internacionals de l’esport, i la província ha estat a l’altura”.

En aquest sentit, Martínez ha explicat que “una vegada conclosa la competició, ara és el moment d’allargar el seu benefici i mostrar davant experts internacionals, nacionals i locals la nostra experiència, aprendre del que en aquest congrés es diga per a continuar engrandint la marca territorial de Castelló vinculada a l’esport”.

Sumar el coneixement científic a Castelló Escenari Esportiu
El I Congrés Internacional de Marca, Territori i Esport que impulsa la Diputació de Castelló al costat de la Universitat Jaume I persegueix sumar coneixement entorn de la gestió de marques territorials i l’esport com a atribut de valor.

“Volem posicionar Castelló com a referent de desenvolupament del territori a través de l’esport en l’àmbit internacional, i aquest és un pas més per a aconseguir-ho, també des de la perspectiva universitària”, ha indicat el diputat.

Així, la contribució científica és centrarà en sis línies de treball que el comité científic del congrés, pertanyent al Departament de Ciències de la Comunicació de l’UJI ha establit:

Línia 1. El territori com a base per a construir projectes de desenvolupament
Línia 2. Esport i identitat territorial
Línia 3. Experiències i Bon Govern en l’Ordenació Territorial
Línia 4. Marques, mitjans i deporte
Línia 5. Experiències de gestió de marques territori
Línia 6. Experiències en gestió esportiva en l’àmbit dels territoris