La Penyagolosa Trails de la Diputació contribueix a ‘l’impacte zero’, en el medi natural com un aval de qualitat davant el Mundial de Trail

La Diputació de Castelló contribueix a ‘l’impacte zero’ que tenen en la naturalesa les dues carreres de muntanya més emblemàtiques de la província sota la marca ‘Penyagolosa Trails’, ja que l’organització treballa durant tot l’any per a recuperar sendes i adequar l’entorn, així com per a conscienciar a corredors i públic per a evitar que deixen la seua petjada en aquest medi natural durant la competició. A més, això suposa també un aval de qualitat davant la pròxima celebració del Campionat del Món de Trail el 12 de maig.

Així ho ha destacat el diputat d’Esports, Luis Martínez, qui ha reconegut “l’encomiable labor de l’organització, que des dels seus inicis han mantingut la seua prioritat de tindre impacte nul sobre el medi natural, a més de conscienciar a corredors, acompanyants, visitants i totes les persones que d’una manera o una altra es vinculen a les carreres per a protegir el nostre patrimoni natural i cuidar-ho. Això és un valor afegit a la impecable programació esportiva i de tot el dispositiu d’organització que comporta una prova d’aquesta magnitud, uns valors que defineixen la reputació del gran equip de treball de la Penyagolosa Trails. Per això hem editat unes guies perquè el públic sàpia on seguir la carrera en tots els pobles”.

Aquestes guies informatives serveixen com a material de seguiment en els deu punts clau del desenvolupament de la carrera dissabte que ve.

Cal tindre en compte que entre els principis i filosofia del club organitzador es troba precisament el de treballar a més per desenvolupar accions per a millorar l’entorn abans, durant i després dels esdeveniments organitzats.

En aquest sentit, des de 2013 tots els corredors tenen l’obligació de portar el seu propi recipient per a beure en els controls. D’aquesta manera, s’evita l’ús de més de 50.000 gots i el seu possible impacte mediambiental. A més, queda prohibit l’ús de dreceres fora dels camins i senderes marcades, especialment en aquells més exposats a l’abarrancament amb la pluja. També promovem la correcta gestió dels residus, amb especial atenció a piles i bateries, promocionant l’ús de productes recarregables.

CatalanSpanish