El model de Govern Obert i Transparència liderat per la Diputació està avalat pels experts

Els experts avalen el model de Govern Obert i Transparència liderat pel Govern Provincial com a eix estratègic de l’actuació de la Diputació de Castelló a l’hora de ser més útil i eficaç als ciutadans i la província de Castelló. I és que, amb la I Fira Provincial de Govern Obert, la Diputació s’ha convertit en l’única institució de la Comunitat Valenciana a impulsar una trobada d’experts de tal magnitud com a part de la programació reconeguda pel Ministeri en la Setmana del Govern Obert.

El diputat de Modernització i Transparència, Luis Martínez, ha explicat que “hui estem ací perquè la transparència és un dels treballs prioritaris i línies estratègiques que el president Moliner ha marcat en el seu treball durant tota la seua trajectòria al capdavant del Govern Provincial. Per això, la Diputació és considerada en aquest moment com una de les més transparents en l’àmbit nacional. La Fira del Govern Obert ha sigut una nova oportunitat de compartir experiències, d’aprendre dels experts referents en aquests temes i de proposar línies de treball que han sigut reeixides i que pensem que poden servir d’exemple en altres institucions al servei del ciutadà”.

Així, el diputat ha recordat que “és una mostra més de com en el Govern Provincial mantenim la transparència i la participació ciutadana com a pilars per a la gestió eficaç al servei dels ciutadans”.

Transparència i Governança Participativa
La inclusió dels criteris de transparència i governança participativa al funcionament diari de la Diputació de Castelló, es poden veure en les seues pràctiques en matèria de Govern Obert en qüestions com la contractació pública, la publicitat de tota la informació de forma accessible a través del Portal de Transparència, i la reutilització de dades i informació al servei de la societat a través del seu canal d’Open Data.

Cal tindre en compte que el consens entre els cinc grups polítics amb representació en la Diputació, així com la coordinació del Govern provincial amb la Generalitat i els municipis en aquest tema són també destacables en el procés que ha pres la Diputació per convertir-se en un Govern transparent que dóna comptes diàriament de la seua gestió als ciutadans de la província.

CatalanSpanish