La Diputació impulsa la millora del turisme provincial amb 1,7 milions per a crear 28 productes turístics en els municipis

La Diputació de Castelló contribuirà a millorar els resultats del turisme provincial amb 1,7 milions d’euros invertits en la creació de productes turístics en 28 municipis que ja s’incorporen al catàleg d’experiències que la província ofereix este estiu.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha conegut un d’estos productes turístics que s’ha creat amb esta línia d’ajudes, la nova ruta turística ‘L’Herència del Temple’ amb la qual Alcalà de Xivert s’incorpora a este turisme d’excel·lència que impulsa la Diputació de Castelló.

Acompanyat per l’alcalde d’Alcalà de Xivert i diputat provincial, Francisco Juan Mars, el president Moliner ha assegurat des del punt d’inici d’esta nova ruta que “a la nostra província tenim infinits recursos turístics que requereixen ser valorats per a convertir-los en productes atractius per als visitants, rendibles i capaços d’oferir una experiència única”.

L’alcalde, Francisco Juan Mars, ha agraït l’aposta de la Diputació pel turisme. “Gràcies per acompanyar als pobles per a dur a terme iniciatives com esta que fa possible adaptar-nos a les noves tecnologies i tendències i aconseguir un millor desenvolupament econòmic i de qualitat de vida per a tots els veïns”. En este sentit, ha explicat que “amb este nou producte turístic el que volem aconseguir és que el patrimoni que tenim en el nucli urbà del municipi, amb les seues moltíssimes històries interessants, es done a conéixer de forma actual i divertida entre veïns i visitants”.

Així, la nova ruta turística ‘L’Herència del Temple’ valora la riquesa arquitectònica i històrica del nucli urbà d’Alcalà de Xivert com a nou producte turístic.

Una ruta per a ‘viure els orígens d’Alcalà de Xivert’
Esta iniciativa aprofita el llegat templer de la localitat, l’Orde Templer va viure al castell de Xivert durant 80 anys, per a transmetre les principals característiques dels seus monuments i curiositats sobre el passat de la localitat. La ruta senyalitza a través de panells informatius el campanar, l’església, el castell i fa un recorregut per diferents carrers i places del nucli urbà.

A estos panells se sumen unes petjades amb el logotip de la ruta, que marquen l’itinerari a seguir. A més, en la plaça Sant Joan s’ha instal·lat un photocall perquè els visitants puguen immortalitzar la seua visita i compartir-la a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #laherenciadeltemple.

La ruta aposta per l’ús de noves tecnologies amb una aplicació per a telèfons mòbils, L’Herència del Temple, que ja pot descarregar-se per a dispositius Android i en breu en Iphone, des de la qual pot accedir-se als monuments, a través de la realitat augmentada.

A més, seguint amb l’esperit de fomentar el turisme familiar, l’aplicació compta amb la participació d’un personatge de l’època templera que va comptant peculiaritats de la ruta i els monuments. L’aplicació compta amb versió en valencià, castellà, anglés i francés. La Tourist Info d’Alcossebre incorpora també unes ulleres de realitat virtual i panells informatius que conviden a conéixer aquesta ruta.