La Diputació de València presenta les ajudes per a la gestió forestal sostenible i la prevenció d’incendis

La corporació destinarà 2 milions d'euros a repartir entre diferents ajuntaments de la província de València

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, han presentat hui la nova línia d’ajudes per a la conservació, millora i aprofitament forestal i per a la prevenció i extinció d’incendis forestals que la corporació provincial desenvoluparà en les comarques valencianes.

Les nostres muntanyes han patit un abandó durant els anys del govern del PP, però nosaltres vam veure que valia la pena treballar per a canviar la situació“. Així ha lamentat Maria Josep Amigó l’ocorregut amb el patrimoni natural durant els últims anys, assegurant “una falta de polítiques de prevenció, de planificació i de control fins que va haver-hi un canvi de govern“. La vicepresidenta també ha assenyalat que des de la Diputació mantenen un contacte directe amb els alcaldes i alcaldesses de diferents municipis valencians per a “conèixer les seues demandes”, per la qual cosa esta convocatòria sorgeix com a “resposta a eixes peticions”.

Josep Bort ha destacat la “necessitat d’apostar per una gestió forestal sostenible” i ha indicat que “calia canviar la forma de veure la naturalesa”, ja que “no és un museu, sinó que són ecosistemes vius que enriqueixen el nostre patrimoni i garanteixen el creixement de les comarques de l’interior“. El diputat de Medi ambient també ha puntualitzat que si no s’inverteix en gestió forestal, “vindrà un incendi i la gestió la farà el foc“.

Augment de 1’5 milions a 2 milions d’euros

Per a esta nova convocatòria es destinaran 2 milions d’euros en ajudes, augmentant així el pressupost, ja que en la primera edició van ser 1.570.000 euros. La distribució de les subvencions es realitzarà en dues línies independents i compatibles.

D’una banda, es destinarà un milió d’euros per a la realització de treballs i inversions dirigides a la conservació, millora i aprofitament forestal. Estes ajudes aniran per a municipis forestals amb població inferior a 20.000 habitants i amb més de 25 hectàrees de superfície forestal de titularitat municipal. Es preveu que siguen 78 les localitats beneficiàries d’esta subvenció, rebent una assignació fixa de 5.000 euros per municipi. La resta del pressupost disponible es repartirà en funció d’altres criteris com la planificació forestal i les actuacions previstes.

D’altra banda, l’altre milió d’euros anirà destinat a la prevenció d’incendis forestals. Solament els municipis que a 24 d’abril tenien aprovat un Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals podran optar a la subvenció, per la qual cosa 32 localitats seran les que rebran una assignació fixa de 25.000 euros. La resta del pressupost s’assignarà en funció de la superfície forestal de titularitat pública i la població.

 

CatalanSpanish