15.7 C
Valencia

La Diputació de València adapta dos “canyers” per arreplegar les canyes de les tempestes

La Secció de Platges ha preparat dues ferramentes que s’enganxen al tractor i arrosseguen fàcilment i ràpidament les canyes.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Secció de Platges de la Diputació de València ha adaptat dues ferramentes, anomenades “canyers”, que s’enganxen al tractor i arrosseguen fàcilment i ràpidament les canyes, acumulant-les fins a un punt concret on les brigades sols han de dipositar-les en un remolc.

El servei de neteja de platges que ofereix l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València als municipis costaners inclou, a més del condicionament higiènic de l’arena i de la retirada dels residus “domèstics” que deixen o obliden els usuaris, la retirada de la brutícia, fonamentalment canyes, arrossegades per l’aigua al llarg dels rius i barrancs com a conseqüència de les pluges torrencials, localment molt fortes com la gota freda o la DANA, tan característiques a casa nostra.

Estes restes de canyes són finalment dipositades en l’arena de les platges alterant-les i ocasionant, quan l’acumulació és important, un gran problema als municipis.

Les màquines netejadores no estan preparades per a la seua retirada, de forma que és un treball que cal fer manualment amb brigades municipals que amb rasclets van amuntegant-les perquè un tractor les porte fins al punt de dipòsit fixat pel municipi. Esta feina representa una despesa econòmica i de temps elevada, a més de ser molt poc eficient i complicar-se a mesura que passen els dies, ja que les canyes cada vegada estan més soterrades i costa més traure-les.

- Publicitat -

Com explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “considerant que es tracta d’un problema recurrent que continuarà repetint-se en el temps, i amb la finalitat de millorar el servei, el “canyers” adaptats pels mecànics de la Secció de Platges facilitaran la tasca de neteja de les canyes arrossegades per les pluges”.

Estes ferramentes o “canyers” se sumen a la maquinària que disposa la Secció, és a dir, 17 tractors, 16 màquines netejadores i 3 camions de transport de residus.

- Publicitat -

En este sentit, cal assenyalar que l’últim temporal, tot i que no ha provocat una acumulació considerable de canyes de manera general en les nostres platges, sí que n’ha deixat un bon grapat a Tavernes de la Valldigna, tant en la Goleta com en la platja urbana i en els Marenys, on per primera vegada s’ha fet ús d’un canyer.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,321FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Malestar en les xarxes socials per un vídeo que insinua l’afinitat política dels estudiants candidats a les eleccions de l’UJI

La publicació és d'un nou grup d'estudiants "independents" que baix les sigles PEI-CiT denúncia les "propostes populistes" d'altres candidatures que apunten a millorar aspectes, com la baixada les taxes universitàries, sobre les que "no tenen competència".

Sanitat registra 1.815 nous casos de coronavirus i 1.647 altes en la Comunitat Valenciana

Per províncies: 207 a Castelló; 540 a Alacant i 1.068 a la província de València.

Segueix avant la denúncia presentada contra el contractista Enrique Ortiz per sobrecostos en les obres del teatre Calderón

L'Audiència Provincial admet el recurs de l'Ajuntament contra l'arxivament de la causa pels sobrecostos en les obres del Calderón

Benicarló regularà la utilització agrícola de fangs procedents de la depuració d’aigües residuals

La modificació de l'Ordenança també inclou la regulació de les explotacions apícoles, que, d'acord amb la normativa autonòmica, han de comptar amb l'autorització pertinent.

L’UJI commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Universitat Jaume I de Castelló ha commemorat el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb diverses activitats per a conscienciar la comunitat universitària sobre aquesta epidèmia que encara constitueix un problema de salut pública a escala mundial.
- Advertisement -

: Valencià