lunes, 15 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació de València destina 1,3 milions d’euros per a incentivar el consum turístic a la província

El Patronat Provincial de Turisme reorienta les seues línies de subvenció per a invertir en la recuperació del sector a través d'ajuntaments, mancomunitats, associacions i entitats.

La Diputació de València destinarà un total d’1.331.000 euros a incentivar el consum turístic a la província i contrarestar els efectes econòmics negatius derivats de la crisi de la COVID-19,
mitjançant ajudes directes a ajuntaments, mancomunitats, associacions i entitats del sector.

Així ho ha aprovat este dijous la Junta de Govern de la corporació provincial i s’ha donat compte al Consell Rector del Patronat de Turisme de València, dependent de la Diputació. Les sessions han comptat amb l’assistència del president, Toni Gaspar; el diputat de Turisme, Jordi Mayor; els portaveus de tots els grups polítics amb representació en la institució i José Luis Martínez Torán, per part del sector hoteler; José Frasquet, president de la Federació de Càmpings de la Comunitat Valenciana; Eva Blasco, com a representant de Cámara València; i Nuria Sanz, per part de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV).

“El Patronat de Turisme ha reorientat les seues línies d’inversió per a adaptar-les a la conjuntura actual i treballar estretament amb tots els agents implicats en la recuperació del sector turístic a la nostra província”, ha explicat el diputat de Turisme, Jordi Mayor.

Es tracta d’una de les primeres mesures que l’organisme ha començat a impulsar perquè actuen com a reactiu entre els municipis, empreses i altres entitats implicades en l’impuls de l’activitat turística, una vegada realitzada una anàlisi zonal i detallada durant els mesos d’estat d’alarma de la situació provocada per la pandèmia del coronavirus en totes les comarques valencianes amb tots els agents del sector, públics i privats.

Tres línies d’ajudes

La Diputació publicarà així en els pròxims dies la convocatòria de tres línies de subvencions en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

La primera està dirigida a ajuntaments menors de 100.000 habitants i entitats locals menors, i té una dotació de 951.000 euros. També s’ha posat en marxa una nova línia d’ajudes destinada a les mancomunitats i agrupacions de municipis, que compta amb un total de 180.000 euros.

Finalment, es distribuiran subvencions a associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre, per un import global de 200.000 euros.

En les tres línies se subvencionaran propostes susceptibles de generar fluxos turístics a la província de València i que perseguisquen la promoció dels destins, vinculats als seus productes i experiències
turístiques.

També podran optar a subvenció les accions que potencien el consum d’activitats turístiques vinculades a recursos culturals o de rellevància social en els municipis, que contribuïsquen a millorar la capacitat turística sostenible de les localitats o que estiguen vinculades al valor de la gastronomia i l’alimentació saludable com a reclam turístic, integrant els productes alimentaris locals, el sistema de comercialització emprat i als cuiners locals.

Les propostes es concretaran en: accions per al foment del consum de productes i experiències oferits per empreses turístiques en els municipis; activitats i campanyes de promoció per a millorar i posicionar la imatge de destinació turística; projectes conjunts amb empreses turístiques locals per a la creació i promoció de productes turístics d’àmbit gastronòmic, cultural o relacionats amb el medi natural; i accions i mesures destinades a reforçar i garantir la seguretat per als turistes i visitants enfront del Coronavirus, en l’ús i gaudi de productes i experiències turístiques.

Objectius de Desenvolupament Sostenible

A més de tots els requisits indicats, en la concessió de les subvencions es valorarà la promoció i aplicació, en la mesura que siga possible, de les recomanacions per a les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El termini de presentació de sol·licituds (el model oficial de les quals estarà disponible en www.valenciaturisme.org) serà de 15 dies naturals a partir de l’endemà a la data de publicació de la convocatòria en el BOP, mentre que la seua tramitació es realitzarà exclusivament per via telemàtica, a través de la seu electrònica de la Diputació de València (www.sede.dival.es).

Fira de les Comarques 2020

En el Consell Rector del Patronat de Turisme de València també s’ha avançat el nou projecte dissenyat per a celebrar la Fira de les Comarques 2020, prevista en principi per a este mes en la plaça de Bous de València però cancel·lada per la conjuntura sanitària.

Finalment, es desenvoluparà del 18 al 20 de setembre per via telemàtica i estarà orientada als destins i les empreses turístiques actius a la província.

Últimas noticias

Contenido relacionado