viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Diputació de València facilitarà les ajudes als polígons

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha clausurat aquest matí les jornades sobre ‘L’Estudi de situació i futur del Parc Empresarial Aeroport de Manises’, realitzat per la Càtedra de Divalterra, amb el suport de la Diputació i la Universitat Politècnica de València (UPV) i la col·laboració de l’Ajuntament de Manises. Un fòrum en el qual Rodríguez ha defensat l’aposta de la Diputació per “donar als polígons totes les eines per a sol·licitar ajudes”.

Durant el seu discurs, Rodríguez ha posat l’accent en les accions que s’estan duent a terme des de la Diputació per a, malgrat no tenir competències en indústria, fer tot quant estiga en la mà de la Corporació provincial per a facilitar i dinamitzar el teixit empresarial dels municipis, especialment aquells amb àrees industrials. “Aquelles ciutats que tenen un caràcter industrial han de potenciar els seus polígons perquè són els pulmons econòmics d’eixes ciutats”, ha subratllat el president.

“La Diputació de València contribueix, a través de la seua empresa pública Divalterra, a una aposta per la qualitat”, ha destacat. “S’han dut a terme diverses accions i estudis sobre les àrees industrials, com un projecte sobre ecoinnovació, centrat en la indústria 4.0, així com els estudis desenvolupats a través de la càtedra de Divalterra sobre renovació funcional d’àrees empresarials com aquesta de Manises, o el que està en marxa de l’àrea industrial de Loriguilla, Cheste i Riba-Roja; i que precisament el que pretén és facilitar a ajuntaments i a les àrees industrials la petició i la possibilitat d’accedir a ajudes tant de caràcter europeu com les quals puga traure el Ministeri o la Generalitat Valenciana”.

Un polígon ‘privilegiat’

L’alcalde de Manises, Jesús Borràs, present en la clausura al costat del regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rafael Mercader, ha agraït l’elaboració d’aquest estudi, perquè “ha servit per a conéixer l’opinió dels empresaris” i saber “quines són les necessitats reals que hi ha”. “A partir d’ací hem d’analitzar-ho i veure per on començar a actuar”, ha expressat Borràs.

“És el polígon millor situat que hi ha en totes les comarques valencianes. Un polígon privilegiat, molt prop del port, de l’aeroport, de les carreteres a Madrid, a Barcelona… Per açò aquest estudi és un bon punt de partida perquè el que fa és analitzar la situació en la qual està aquest polígon, un polígon molt gran i molt abandonat”, ha conclòs el portaveu de la corporació municipal.

Últimas noticias

Contenido relacionado