06:02 - lunes, 26 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació de València reparteix 200.000 mascaretes més entre els municipis valencians

La corporació provincial aprofitarà este nou lliurament per a distribuir altres 113.000 unitats, cedides per Delegació del Govern, entre les localitats de menys de 20.000 habitants.

La Diputació de València inicia este dijous el repartiment de 200.000 mascaretes entre els municipis valencians. Este nou lliurament, que se suma al primer enviament de material sanitari de la corporació provincial als ajuntaments, realitzat a l’abril, compta a més amb altres 113.000 mascaretes que ha fet arribar la Delegació del Govern a la Diputació, que s’encarregarà igualment de repartir-les.

La institució presidida per Toni Gaspar ha informat alcaldes i alcaldesses d’este nou enviament de mascaretes, donant resposta a una de les necessitats bàsiques dels municipis per a prevenir i fer front a la crisi causada per la COVID-19. En concret, des d’este dijous arribaran 200.000 mascaretes homologades model KN95, equivalents a FFP2, als 266 ajuntaments de la província.

La Diputació aprofitarà el repartiment per a distribuir entre els municipis de menys de 20.000 habitants les 113.000 mascaretes quirúrgiques que li ha fet arribar la Delegació del Govern. La institució provincial ha comunicat prèviament a cada consistori el nombre de mascaretes que rebrà en els pròxims dies.

Coordinació amb alcaldes i alcaldesses

El subministrament de material sanitari és una de les necessitats expressades pels alcaldes i alcaldesses durant les reunions periòdiques que el president Gaspar està mantenint de manera telemàtica amb els responsables locals de la província, per a coordinar la gestió de la crisi causada per la pandèmia. En estes reunions comarcals, el màxim responsable provincial explica les ajudes aprovades en ple per a garantir la liquiditat dels ens locals, cas de l’aportació extraordinària de 40 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal, que se suma als 20 milions ja entregats als ajuntaments per a fer front a la crisi eliminant la burocràcia.

Al marge de la resposta immediata a la situació sobrevinguda per la qual travessen els municipis, la Diputació no ha deixat d’avançar els procediments interns pensant en l’escenari posterior a la crisi. En este sentit, el ple d’abril va donar llum verda als 140 milions d’euros del Pla d’Inversions, amb centenars de projectes de millora d’infraestructures i serveis en els municipis que començaran a executar-se quan finalitze l’estat d’alarma, ajudant a reactivar l’economia local.

El president Gaspar aprofita estes trobades telemàtiques per a prendre nota de les reivindicacions municipals i traslladar-les als òrgans competents, en cas que la mateixa Diputació no puga gestionar directament les peticions. És el cas de la reunió d’este dimecres amb presidentes i presidents de diputacions i cabildos i els responsables de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), en la qual Gaspar va traslladar la proposta d’alcaldes i alcaldesses d’utilitzar els seus superàvits i romanents en la gestió de la crisi del coronavirus.

Últimas noticias

Contenido relacionado