sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació de València tanca 2016 amb un superàvit de 33,7 milions d’euros

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha anunciat aquest dimarts, durant la seua gira de dos dies per les comarques de l’interior de la província, que la Corporació tanca 2016 amb un superàvit de 33,7 milions d’euros, la qual cosa sumat a l’alt grau d’execució pressupostària i la reducció del deute “posa de manifest que aquest equip de govern té capacitat de treball, que aposta pel municipalisme i que per fi els recursos de tots arriben a les persones”.

Rodríguez ha destacat el grau d’execució pressupostària, que arriba al 72,4%, “el més elevat dels últims anys en aquesta institució”, la qual cosa demostra que “la gestió de la Diputació de València està sent eficaç i els plans i programes s’engeguen i arriben eficaçment als municipis”. A açò cal afegir la reducció del deute, un nivell d’endeutament del 42,58% que “si tenim en compte que el límit està en el 110% comprovem que és molt baix”, ha considerat el president.

Per la seua banda, el diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, ha explicat que el romanent de tresoreria és “suficient per a incorporar les línies de crèdit que encara estan en execució i deixar un marge per a noves línies de despesa, si fóra necessari, complint amb la Llei d’Estabilitat quant a l’ús que es fa del superàvit”. En aquest sentit, l’equip de govern té previst reforçar el pressupost d’algunes àrees, com a Carreteres i Cooperació, tal com es va contemplar en el seu moment en la negociació i aprovació del Pressupost General per a enguany.

Jorge Rodríguez completa aquest dimarts una gira de dos dies per diferents comarques amb l’objectiu de comprovar el desenvolupament de les obres sostenibles subvencionades per la Diputació en els municipis valencians. Rodríguez va iniciar aquesta ruta comarcal en l’Embassament de Chera, en la plana Requena-Utiel, d’ací es va desplaçar a Sot de Chera, en Los Serranos, on va visitar l’alberg rural que dinamitza el turisme en la zona, i va acabar la jornada del dilluns a Titaguas, on una inversió de la Diputació en el polígon ha servit per a mantenir en el municipi a l’empresa Monteturia, una pastisseria industrial que dóna treball a 40 persones.

Aquest dimarts, el president ha començat la jornada reunint-se amb els alcaldes i alcaldesses del Rincón de Ademuz, en la seua segona visita de la legislatura a la comarca més allunyada de la província. De Casas Bajas s’ha traslladat a Alborache, en l’Hoya de Buñol, on la Diputació ha ajudat a solucionar el problema de proveïment d’aigua del municipi, i tancarà aquests dos dies de visites pel territori a Carlet, en la Ribera Alta.

Últimas noticias

Contenido relacionado