La Diputació de València destina 750.000€ per a adquirir vehicles elèctrics municipals

La subvenció màxima per a cada municipi serà de 20.000€

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, han presentat hui les ajudes per a la compra de vehicles elèctrics i han explicat els beneficis que aquests vehicles suposarien per al medi ambient. La Diputació pretén així recolzar les polítiques sostenibles, lluitar contra el canvi climàtic i reduir les emissions de CO2.

Esta és la primera edició d’estes ajudes, les quals tenen una quantia de 750.000€ a repartir entre diferents municipis, atorgant-los a cadascun d’ells un màxim de 20.000€. Així i tot, Josep Bort ha confirmat que “l’any que ve la dotació econòmica s’incrementarà segur i es primarà els municipis que no hagen sigut beneficiats enguany“. La subvenció es divideix en dues línies, una per a l’adquisició de vehicles elèctrics i una altra per a la instal·lació de punts de recarrega.

Maria Josep Amigó ha assegurat que des de 2015 estan intentant lluitar contra el canvi climàtic. “És molt important que agafem esta lluita molt de debò“, ha puntualitzat. Així mateix, la vicepresidenta ha destacat que “entre 2010 i 2015 tots els sectors han experimentat una reducció d’emissions de CO2, excepte el transport, on les emissions es mantenen igual“. Per açò llancen esta convocatòria, ja que “els ajuntaments necessiten suport econòmic per a realitzar els canvis”.

Amigó també ha assenyalat que en 2015 “solament 22 municipis estaven dins del pacte d’alcaldies“, mentre que ara “ja són 220”. “Esperem que prompte estiguen en el pacte els 266 municipis de València“, ha indicat la vicepresidenta, ja que aquest pacte té per objectiu reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de 2030, millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovable en els seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

Josep Bort ha puntualitzat que “el vehicle elèctric és el present i no el futur” i “des de les institucions cal promoure-ho“. A més, el diputat de Medi Ambient ha indicat que “la substitució d’un turisme o furgoneta lleugera per un vehicle elèctric permet reduir un 43’60% les emissions de CO2“. Així mateix, Bort ha recalcat que esta convocatòria és molt similar a la de la Diputació de Barcelona, on hi ha hagut un bon acolliment per part dels municipis, per la qual cosa considera que ací també serà així.

 Criteris per a concedir les ajudes

– Si l’adquisició del vehicle nou és per substituit un de motor de combustió.

– Si el municipi ha subscrit el pacte d’alcaldies.

– Si el municipi té aprovades ordenances municipals en materia de mobilitat sostenible.

– Si el municipi concedeix bonificacions a l’impost de vehicles de tracció mecànic per a vehicles elèctrics.

– Si el municipi ha subscrit el Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible.

En cas d’empat, una vegada considerats tots el criteris anterior, es primarà els municipis de menor població.

Vehicles elèctrics
Model de cotxe elèctric de la Diputació de ValènciaCatalanSpanish