L’acord de govern tancat este dimarts en la Diputació de València dona la vicepresidència primera a Compromís

PSPV dirigirà Hisenda, Cooperació, Educació, Igualtat, Carreteres i Turisme i la coalició, Cultura, Medi ambient i Informàtica

L’acord de govern entre el PSPV i Compromís per a la Diputació de València, tancat este dimarts, deixa de nou la vicepresidència primera de la institució en mans de Compromís, mentre que els socialistes ostentaran la presidència, per mitjà del ja reelegit –amb el suport de PSPV, Compromís i la Vall ens Uneix– president, Toni Gaspar, i les vicepresidències segona i tercera, segons ha informat en un comunicat la corporació provincial.

Així mateix, ha ressaltat que totes les vicepresidències portaran inclosa àrea de gestió. Aquest acord s’ha aconseguit després dels contactes iniciats entre el PSPV i Compromís a partir dels resultats electorals dels comicis municipals del passat 26 de maig i després de la reelecció com a president de Gaspar en el ple de constitució de la Diputació celebrat el passat 10 de juliol.

. En esta legislatura seran solament dos els partits que compondran l’equip de govern, a diferència del mandat anterior, que estava integrat per quatre, els dos citats, Esquerra Unida i València en Comú –coalició de la qual formava part Podem–. Estes dos últimes formacions van quedar fora de la institució provincial a partir dels comicis del 26M.

En concret, els socialistes gestionaran durant este mandat Hisenda, Cooperació, Benestar Social, Educació, Igualtat i Turisme, entre altres àrees, mentre que Compromís s’encarregarà de la major part dels blocs de Cultura, Medi ambient i Sostenibilitat, atenent a “un acord que manté l’esperit del Pacte del Botànic” en la Generalitat, ha destacat la Diputació.

SET GRANS ÀREES

L’acord de govern en la Diputació de València contempla que de les set grans àrees de gestió, al marge de Presidència, el PSPV estiga al capdavant d’Administració General, Hisenda i Innovació, Infraestructures, Cooperació Municipal i Benestar Social. Així mateix, preveu que Compromís es faça càrrec de les àrees de Cultura i de Medi ambient i Sostenibilitat.

D’esta forma, els socialistes gestionaran, entre altres subàrees, Patrimoni, Gestió Tributària, Carreteres, Coordinació amb la Generalitat, Promoció Econòmica i Ocupació, Projectes Europeus, Turisme, Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Salut Pública, Educació, Joventut i Esports, Memòria Històrica i Inclusió Social.

A més, en l’àrea de Presidència s’inclou Comunicació, Transparència i Igualtat, així com la Plaça de Bous. El PSPV també s’encarregarà de les Bandes de Música i de les empreses Divalterra i Egevasa.

Per la seua banda, Compromís serà responsable de la Gestió Cultural, museus i teatres, la Institució Alfons el Magnànim, les polítiques mediambientals, platges i jardins, Transició Energètica i Canvi Climàtic i el Consorci Provincial de Bombers.

Igualment, esta coalició s’encarregarà de Normalització Lingüística, Informàtica i Tecnologia, Pla de Mobilitat Sostenible, Cooperació Internacional, Transferències i Mancomunitats, Diversitat, Govern Obert i de l’empresa Girsa.

ValenciàEspañol