La Diputació de Castelló patrocina el tradicional Magdalena Vítol, colofó final de les festes

Martínez: “Les festes són tradició i també una oportunitat que ha de revertir en benefici de les empreses de Castelló”.

670

La Diputació de Castelló patrocina el tradicional Magdalena Vítol com a colofó a unes festes declarades d’Interés Turístic Internacional.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha assegurat que “des del Govern Provincial hem potenciat l’efecte turístic i econòmic que tenen aquestes festes en la nostra capital i la nostra província. Des de l’àmbit turístic, amb la promoció d’aquest acte de tancament de festes com a gran emblema de la Magdalena, però també amb la seua promoció en cadascuna de les fires a les quals assistim, especialment des de l’engegada de l’AVE amb el mercat madrileny”.

En l’aspecte cultural, l’engegada dels trens magdaleners de la Diputació que han recorregut els monuments gaiaters ha acostat a veïns i visitants el treball que durant tot l’any realitzen les comissions castellonenques. Açò, al costat de la presència de productes autòctons de Castelló Ruta de Sabor en els principals esdeveniments gastronòmics de les festes ‘inundant’ de gastronomia autòctona les festes de Castelló, ha contribuït a fer de la Diputació l’aliada de l’impacte més gran econòmic de les festes en la ciutat i en la província.

“Les festes són una clara expressió de les nostres tradicions i també una clara oportunitat econòmica que ha de revertir en el benefici de les empreses i comerços castellonencs. Des de la Diputació hem impulsat ambdós vessants en aquestes festes de la Magdalena perquè totes les oportunitats s’aprofiten en benefici de la capital i la província”, apunta Martínez.

En l’aspecte de tradicions, és important ressenyar la celebració, per part de la Diputació, del Dia de la Província el primer dissabte de Magdalena, i el seu suport al Pregó amb la renovació dels cartells anunciadors dels municipis en aquesta cavalcada com l’expressió més gran etnològica de la província en les festes fundacionals de Castelló.