La Diputació de Castelló impulsa el XXII Campionat d’Espanya de Voleibol Femení

La Diputació de Castelló impulsa la celebració a Castelló del XXII Campionat d’Espanya de Voleibol Cadet Femení que generarà del 13 al 17 de juny un impacte econòmic directe en el turisme de la ciutat de mig milió d’euros. El Govern Provincial contribueix així amb el seu programa Castelló Escenari Esportiu a generar oportunitats econòmiques en la província a través de l’esport.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha assegurat en la presentació de la competició que “unir esport i turisme està donant els seus fruits en la nostra província. Cada vegada són més les federacions i clubs que es fixen a Castelló com el millor lloc en el qual desenvolupar les seues competicions, per la qualitat de la destinació, quant a condicions naturals i també d’equipament. La climatologia, la nostra dualitat mar i muntanya, la qualitat d’infraestructura turística, els equipaments esportius que tenim, tot convergeix per a presentar la nostra província com el millor escenari esportiu durant tot l’any, i aquest campionat és una mostra més d’això”.

Cal tindre en compte que ja és la quarta ocasió que aquest campionat es disputa en la província. Seran 32 equips, amb 14 comunitats autònomes representades (totes excepte Ceuta, Melilla i Navarra) generaran un total de 544 esportistes participants en els partits que es disputaran en el Pavelló Ciutat de Castelló, en el Pablo Herrera i en la Ciutat Esportiva de Castelló.

Unes xifres que ha confirmat per part de l’organització José Miguel Varella, qui ha explicat a més que “els partits començaran dimecres que ve a les nou i mitja en la primera fase. La final serà el diumenge a les 12 del migdia en el Ciutat de Castelló”.

Gran impacte econòmic i turístic
Al marge de l’aspecte de promoció de l’esport, el gran impacte econòmic i turístic d’este campionat ha sigut el més destacat en la presentació d’esta convocatòria.I és que, al costat dels 35 delegats i tècnics i la gran quantitat d’acompanyants que una categoria com la cadet suposa (496 persones estimades), el campionat provocarà 5.375 pernoctacions hoteleres a Castelló durant esta setmana, amb un impacte econòmic superior al mig milió d’euros.

“És un pas més en el camí que estem fent per trencar l’estacionalitat turística també amb l’esport. Seran prop de 400 esdeveniments esportius els que impulsarem durant tot enguany i pretenem que tinguen el major benefici per a la província”, ha conclòs el diputat.

CatalàEspañol