‘8 xefs 8 plats’, la promoció de la qualitat de la gastronomia provincial de la Diputació

La Diputació de Castelló valoritzarà i divulgarà l’excel·lent i variat patrimoni gastronòmic provincial amb motiu de la sisena edició de la iniciativa ‘8 xefs 8 plats‘ que tindrà lloc este dijous, 28 de juny, a Benicàssim. Coorganitzada per Castelló Ruta de Sabor, la marca de productes impulsada per Javier Moliner des de 2013 per a promocionar Castelló com el millor rebost del Mediterrani i donar suport als productors locals, esta proposta reunirà el talent dels xefs castellonencs amb plats que representen el patrimoni gastronòmic de les huit comarques de la província.

El diputat de Castelló Ruta de Sabor, Pablo Roig, ha assegurat que “esta proposta ja consolidada s’ha convertit en un aparador excepcional de la qualitat dels productes de Castelló i del talent dels nostres professionals a la província. Conflueixen tots els factors per a fer d’aquest sopar un esdeveniment promocional únic que converteix en prescriptores de la gastronomia castellonenca a tots els que participen. Amb això, valorem la nostra gastronomia també com a generadora de riquesa i oportunitats en el territori de la mà dels millors xefs de la província”.

En este sentit, Roig ha posat l’accent en “el treball que estem impulsant des del Govern Provincial per associar cada vegada més el nom de la província de Castelló al de la gastronomia, perquè cada vegada siguen més persones les que es desplacen als nostres pobles amb el reclam gastronòmic i esta es consolide com una font generadora de noves oportunitats econòmiques i laborals en tots els racons de Castelló”.

A més, Roig ha incidit que “quan la iniciativa privada i la pública convergeixen es dóna l’èxit i este cas és bon exemple d’això, perquè la Diputació, els xefs, els restaurants, tots remem en el mateix sentit de seguir valoritzant la nostra gastronomia com a generador de riquesa en el territori”.

I és que cal tindre en compte que l’objectiu d’este esdeveniment és promoure els productes gastronòmics de la província de Castelló, amb l’elaboració de 8 plats que no podran degustar-se mai alhora, i el número dels quals és un homenatge a les 8 comarques que formen el nostre territori. Cadascun dels Xefs participants, és l’encarregat de dissenyar, triar i preparar el seu plat, i l’ordre del qual d’elaboració i de matèria primera emprada mai coincideix en relació als sopars celebrats amb anterioritat.

Els xefs membres són: Modest Fabregat (Arbequina, Castelló), Fernando Molina (La Cuina de Fernando, Castelló), Javier Simón (Hotel Martín l’Humà, Segorbe), Balbina Cano (Casa Rabitas, Nules), Asier Pomeres (El Basc, Vila-real), Emilio Miralles (Al d’Emilio, Vila-real) i Carlos Gutiérrez (Casa Roque, Morella). Compten amb el suport organitzatiu del promotor del projecte, David Remolar (Mármara, Moncofa), el Sommelier, José Vicente Giménez (Voramar, Benicàssim) i la Cap de Sala, Ana García (María de Lluna, Segorbe).

Quant als Xef Convidat (Xef Infiltrat) que enguany serà Avelino Ramón (Restaurant Daluan, Morella), ja han participat en altres edicions Begoña Rodrígo (La Salita, València), Evarist Miralles (El Bollit, Oliva-Pego), Miguel Barrera (Calç Paradís, la Vall d’Alba), Vicent Guimerà (Antic Vaig moldre, Ulldecona), i Raúl Resino (Raúl Resino, Benicarló).
L’esdeveniment compta amb l’assessorament de Vicente Martínez, president de Vindicas (Associació de Distribuïdors de Vins de Qualitat de Castelló i Província) i del periodista Raúl Puchol, qui exerceix de mestre de cerimònies presentant els plats que es degustaran durant la celebració de l’esdeveniment.

En esta ocasió Miguel Martí, serà el Xef Amfitrió, reconeixent-li com a pioner en la revolució gastronòmica en els esdeveniments socials, innovant en el concepte i desenvolupant projectes que fins a la seua implantació eren desconeguts en la nostra zona.

Zona de degustació de Castelló Ruta de Sabor
Com a novetat d’enguany, i d’acord al compromís de la Diputació amb augmentar el consum dels productes autòctons a través de la divulgació de la seua qualitat, enguany l’esdeveniment comptarà amb una zona de degustació de productes de Castelló Ruta de Sabor.

ValenciàEspañol