Les diputacions de la Comunitat firmen l’adhesió a l’Exquisit Mediterrani

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, el president de Castelló, José Pascual Martí García i el d'Alacant, Carlos Mazón firmen la seua adhesió a l'Exquisit Mediterrani.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, el president de Castelló, José Pascual Martí García i el d’Alacant, Carlos Mazón firmen la seua adhesió a l’Exquisit Mediterrani, una xarxa que lluita per competir conjuntament en la comunitat amb el món gastronòmic.

“La gastronomia ens permet viure la vida real en bellesa”. És una marca dins dels productes turístics, una marca en uns principis que d’elit que configuren la imatge gastronòmica de la nostra Comunitat. Este principi es cuida des de les institucions com un punt propulsor i vital per al futur del turisme de qualitat.

PublicitatAVL

L’objectiu d’esta unió és desenvolupar l’oferta gastronòmica tenint en compte la sostenibilitat, pensant en el moment climàtic on estem.

“El turisme és competició però no entre nosaltres, competim contra altres territoris, països i cuines, però la xarxa gastronòmica conté a tots els valencians. Per això hem fet més de 500 accions, posant en contacte estudiants i empreses, entre altres moviments per a significar el valor de la gastronomia”, diu el representant d’Exquisit Mediterrani.

“Hem de comunicar a les famílies la dignificació d’oficis. Per exemple, si el fill d’una família vol ser cambrer, donar-li suport, perquè és el futur. Una de les propostes que tenen des d’Exquisit Mediterrani és l’oferta de productes híbrids, no a soles cuina: gastronomia i art, cuina i formació…

Cuchita Lluch, presidenta de Gastrònoma ha anunciat: “No hi ha res més nostre que el mediterrani, per això hem de comunicar-lo. Fins ara hem comptat en més de 120.000 visitants en Exquisit Mediterrani, nombre que esperem superar el pròxim 8, 9 i 10 de novembre en Mediterrània Gastrònoma”.

Carlos Baño, ha apuntat: “Des de l’organització volem que la gent s’acoste, avancem que tindrem tapes de tota mena a preus populars, homenatges i reconeixements, cooking shows, ponències… Que faran l’oferta encara més sucosa”.

Firma de l’adhesió

Els màxims representants de les diputacions han firmat l’adhesió de la xarxa gastronòmica a l’Exquisit Mediterrani. “Esta proposta ens fa més forts”, diu el President de la Diputació de Castelló. “Els nostres olis, la carxofa en denominació d’origen… han de gaudir del seu reconeixement mundial”.

Ximo Puig, el President de la Generalitat, ha destacat la llavor de la fira gastronòmica d’Alacant com a exemple de nexes que cal exposar al món d’una mena comú, sent el Mediterrani el nexe d’unió com a valencians pel món. “La Comunitat Valenciana és mediterrani en vena. La Comunitat vol presentar-se al món col·laborant entre si i amb l’objectiu d’aprendre de la resta”.

També ha destacat el paper que tenen tots els professionals de la comunitat, que sense ells no seria possible el turisme. Fins als “chiringuitos” tenen la seua llavor a l’hora de donar a conéixer la nostra gastronomia per tot el món.

Esta publicació està disponible en : Valencià