Discurs de reivindicació en la legislatura de Ximo Puig

El PP demana eleccions anticipades en un govern del “Titanic” esgotat i Ciutadans i Podem destaquen els anuncis repetits del president.

discurs
PublicitatAVL

L’últim debat de les Corts Valencianes estrena un nou format en el qual els parlamentaris dels grups parlamentaris tindran 30 minuts menys el president que ha arribat a tindre una hora i mitja on el seu discurs ha sigut reivindicatiu.

Ximo Puig tenia enfront d’ell als parlamentaris de les formacions polítiques més critiques com a Ciudadanos i el Partit Popular, a més de convéncer als seus socis del Botànic. La prioritat de Puig és el d’acabar amb la violència de gènere i l’acolliment d’immigrants que impulsen els drets humans.

PublicitatRovira  

El discurs d’assoliments ha sigut una tònica de Puig, com aprovar en cent dies el transvasament del Tajo Segura o el treball dels joves en el qual ha baixat gràcies als fons del AVALENT. Un dels anuncis dels molts que ha anat revelant ha sigut la reunió que tindrà a l’octubre amb Pedro Sánchez.

La prioritat de Puig ha sigut procurar que la confiança del pacte del Botànic haja sigut necessari, però ha sigut crític amb la seua política afirmant que és un “optimista critique”. L’impuls d’una formació per a accedir a un treball de qualitat i l’eliminació de la precarietat laboral, ha sigut una altra de les propostes de Puig. En el seu discurs també ha explicat que la taxa d’atur s’ha reduït en un 15´5% recuperant-se uns 1600 ocupacions i gràcies a la seua gestió s’ha reduït la pobresa, quasi un milió set-centes mil persones no paguen el medicament i han aconseguit posar en marxa 1.800.000 d’aules. Per a Puig la Comunitat Valenciana en l’exterior era sinònim de paradigma de corrupció, descredit i reculada social.

En el balanç de la gestió del Botànic, ha destacat la confiança dels empresaris, les inversions estrangeres i les inversions en I+D com una regió competitiva. Tampoc es va oblidar de la producció agrària i de les connexions ferroviàries entre les quals va destacar la del Corredor del Mediterrani i la del Cantàbric. Però dins de les seues novetats en les quals estava la reunió del president del govern, el sanejament dels deutes de municipis amb un pressupost de 22 milions d’euros i un fons de tres milions per a evitar la despoblació sobretot per a la província de Castelló. El canvi climàtic reduint l’impacte mediambiental que provoquen els plàstics implantant els plàstics biodegradables i les energies renovables amb energies solars i eòliques ha sigut un altre dels seus punts. La sanitat per a reduir les llistes d’espera amb acords amb hospitals privats. El plurilingüisme lingüístic per a reforçar les llengües del castellà, valenciana i sobretot l’anglesa.

El Partit Popular, amb Isabel Bonig ha realitzat una crònica sobre el pacte del Botànic esgotat i el seu discurs, quasi electoralista, sobre les millores que ells podrien fer per a després demanar eleccions anticipades. La sindic del PP, Eva Ortiz, en compareixença durant la pausa després de la intervenció del president Ximo Puig, ha destacat el deute de dos mil milions d’euros que deu la Generalitat Valenciana en un partit socialista sense il·lusió. També ha exigit el cessament de Marzal per la seua política educativa que ha tombat en els tribunals.

Mari Carmen Sánchez de Ciudadanos ha assenyalat que ha sigut un discurs estancat en una bambolla de populisme. Sánchez no veu millores en sanitat, ocupació juvenil ni en altres anuncis que ha realitzat Puig, tenint la impressió que ha tornat a repetir els anuncis de l’any passat, considerant que encara hi ha molts assumptes pendents sense resoldre.

Els socis de Puig, han sigut menys crítics però si han analitzat fil per randa el debat del president, per a Antonio Estañ de Podem, a més de destacar els anuncis repetits i sense concreció, ha destacat que la part econòmica no s’ajusta a les dades i demana a Puig un full de ruta per als huit mesos que queden encara que si reconeix que ha sigut una legislatura on s’ha avançat molt. A Fran Ferri de Compromis va trobar a faltar en el missatge de Puig quant al finançament que per a ell cal continuar reivindicant.

Publicitat