Divendres comença el dispositiu d’estiu de l’EMT amb un total d’onze línies

Amb tot, nou línies diürnes i dos nocturnes arriben a les platges

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València iniciarà este divendres el seu operatiu d’estiu que enguany té com a principal novetat que les línies que milloraren el seu itinerari el passat mes de febrer (L92L93L98 i L99) continuaran tot l’any.

Una de les millores que s’implementaran dóna resposta a una reivindicació del món universitari i de la Junta Municipal d’Exposició, atés que històricament havien reclamat la connexió entre el centre i la zona d’universitats també durant l’estiu, un aspecte que es cobreix amb la línia 93, de recent creació. Abans la línia 41 donava servici només en època lectiva i la línia 3 es quedava en Serradora, mentre que amb la nova línia 93 es manté la connexió del centre amb la platja tot l’any.

També des d’este divendres la línia 25 tornarà a entrar a la platja del Saler i augmentarà la seua freqüència en caps de setmana, mentre que a partir del dia 16 de juny la millora s’implementarà cada dia. A partir d’eixe moment, de fet, n’hi haurà més modificacions. D’una banda, la línia 92 canvia el seu recorregut d’estiu per apropar les persones usuàries fins al Passeig Marítim i s’incrementa el nombre de vehicles per a la línia. D’una altra, la línia 98 també modifica el seu recorregut i en lloc d’arribar a l’estació del Cabanyal anirà fins al Passeig Marítim cada dia, no només en cap de setmana com fins ara. Això permetrà que cada dia les veïnes i els veïns de l’Olivereta, Campanar, Saïdia i el sud de Benimaclet tinguen un autobús directe fins a la platja. Amb tot, nou línies diürnes i dos línies nocturnes donen servici tot l’any fins a les platges de la ciutat.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat la versatilitat de l’EMT per adaptar les seues línies regulars a les demandes d’estiu, com per exemple passarà en les línies 92 i 98. “La nostra aposta és apropar a la ciutadania tot l’any a la platja. València té un clima perfecte per a fer-ho, però és ara, a partir de l’1 de juny quan la demanda és major i per això EMT posa tots els seus esforços per apropar a les persones a la platja”, ha ressaltat.

Publicitat