La Universitat d’Alacant presenta el primer títol universitari d’Expert en Disseny i Tecnologia del Calçat

El nou curs de la UA s'impartirà entre el 15 d'abril i el 15 de juliol a Elda i s'ha posat en marxa en col·laboració amb l'Institut Tecnològic del Calçat.

La Universitat d’Alacant serà la primera universitat espanyola que oferirà una formació superior específica adreçada al sector del calçat a través d’un curs d’Expert Universitari en Disseny Digital i Tecnologia del Calçat que el dimecres s’ha presentat a Elda en un acte en què han participat el rector de la UA, Manuel Palomar, l’alcalde del municipi, Rubén Alfaro, el director d’Inescop, Antonio Porta i la directora de l’Escola de Relacions Laborals d’Elda, Pilar Íñiguez.

El rector ha assenyalat que “es tracta d’una fita molt important per a nosaltres, ja que fa temps que volíem posar en marxa alguna mena de formació amb l’Institut Tecnològic del Calçat i avui per fi veu la llum. Un títol universitari que naix de l’interés del sector productiu per millorar la formació dels seus professionals a través de la qualitat, la innovació i el coneixement”.

Palomar ha apuntat que “el que presentem és una primera aproximació de formació pròpia que esperem que tinga no només continuïtat, sinó que arribe a esdevenir un màster i aprofundir encara més en aquest títol propi”, el qual, segon el rector “és un exemple pel que suposa de col·laboració entre instituts d’investigació, com els de la Universitat i un institut tecnològic, com és Inescop”.

El rector ha agraït tant a Inescop, com a l’Ajuntament d’Elda i a l’Escola de Relacions Laborals d’Elda la seua implicació i empenta per tal de fer realitat aquest projecte.

Antonio Porta, director d’Inescop, ha apuntat la importància de la “formació específica per al sector” i ha destacat “el primer títol d’aquestes característiques a Espanya mostra com la societat, la política i la indústria anem en la mateixa direcció”.

Rubén Alfaro, alcalde d’Elda, s’ha mostrat content per “haver fet una realitat una reivindicació de fa moltes dècades al nostre municipi i aconseguir de la mà de la Universitat d’Alacant i d’Inescop, una formació clau per al futur del sector del calçat”.

El curs d’Expert Universitari en Disseny Digital i Tecnologia del Calçat està impartit per la Universitat d’Alacant amb la col·laboració d’INESCOP i de l’Escola Universitària de Relacions Laborals d’Elda (EURLE) i ofereix un màxim de 32 places.

El termini de matrícula va començar el passat 31 de gener i s’estendrà fins al pròxim 20 de febrer i el curs serà impartit entre el 15 d’abril i el 15 de juliol a les instal·lacions de l’EURLE i l’aula d’informàtica d’INESCOP a Elda.

El curs té una gran aplicació professional per al sector del calçat i té un ampli programa i estructura dissenyats d’acord amb les necessitats actuals del sector. El títol propi de la Universitat d’Alacant té 20 crèdits i deu assignatures obligatòries.

CatalanSpanish