viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Coronavirus: el distanciament social hauria d’estendre’s fins a 2022, segons científics de Harvard

El distanciament social hauria d'estendre's de manera intermitent fins a 2022, segons un estudi de Harvard.

En el marc de la pandèmia pel nou coronavirus, podria ser necessari que el distanciament social s’estenga de manera intermitent fins a 2022, van afirmar científics de la Universitat Harvard que van simular la trajectòria de la pandèmia.

Els experts Stephen M. Kissler, Christine Tedijanto, Edward Goldstein, Yonatan H. Grad i Marc Lipsitch van determinar que un únic període de confinament no detindrà al nou coronavirus, per la qual cosa es requeriran períodes repetits de distanciament social en 2022 per a evitar que els sistemes de salut no es vegen col·lapsats, van explicar des de l’estudi que es va publicar en la prestigiosa revista Science .

L’estudi es produeix quan als Estats Units va entrar en el pic del seu nombre de casos per Covid-19 i alguns governadors preveuen una eventual relaxació de les mesures d’aïllament social. També diversos governs europeus van començar a alçar parcialment les mesures de confinament, darrere de reprendre l’activitat i pal·liar les conseqüències econòmiques de la pandèmia.

L’estudi suggereix que la Covid-19 es tornarà estacional, com els coronavirus que causen les grips comunes, amb taxes de transmissió més altes en els mesos més freds. No obstant això, “fins i tot es desconeix molt, inclòs el nivell d’immunitat adquirit per una infecció prèvia i quant temps dura”, van assenyalar els científics.

“Descobrim que és probable que l’aplicació de mesures de distanciament social per única vegada siguen insuficients per a mantenir la incidència de SARS-CoV-2 dins dels límits de la capacitat d’atenció crítica als Estats Units”, va dir l’autor principal, Stephen Kissler, en una entrevista amb els mitjans.

“El que sembla ser necessari, en absència d’una altra mena de tractaments, són els períodes intermitents de distanciament social”, va agregar. És per això que per als autors de la investigació es requeriran test de coronavirus generalitzats per a determinar “quan s’han travessat els llindars” per a reactivar el distanciament.

La duració i intensitat dels aïllaments es poden relaxar a mesura que els tractaments i les vacunes estiguen disponibles. Els beneficis de l’aïllament intermitent és que en absència d’una vacuna, li dona temps als hospitals per a augmentar la capacitat d’atenció crítica.

Sobre una immunitat col·lectiva

“En permetre períodes de transmissió que aconsegueixen una prevalença més alta del que seria possible, permeten una adquisició accelerada de la immunitat col·lectiva”, va dir el coautor de l’estudi, Marc Lipsitch.

A més, Lipsitch va destacar que un distanciament social molt prolongat en el temps, sense respir, pot ser negatiu. Segons la simulació a futur que van recrear en l’estudi, es va determinar que “el distanciament social va ser tan efectiu que pràcticament no es construeix immunitat poblacional”. És per això que creu que es necessita un enfocament intermitent.

Els autors van reconéixer que la projecció que van realitzar té l’inconvenient que la comunitat científica sap poc sobre el virus i que fort és la immunitat d’una persona prèviament infectada i quant dura.

Des de l’àmbit científic hi ha diverses hipòtesis. Les més positives indiquen que les poblacions estretament relacionades amb el coronavirus tindran més immunitat durant aproximadament un any. Però els científics de Harvard afirmen que és molt poc probable que la immunitat siga prou forta i duradora perquè la Covid-19 s’extingisca després d’una ona inicial, com va ser el cas del brot de SARS de 2002-2003.

En aqueix sentit, van argumentar que és crucial analitzar els anticossos creats en persones que hagen sigut infectades prèviament per a saber més sobre una possible immunitat, i que una vacuna continua sent l’arma definitiva.

Últimas noticias

Contenido relacionado