El Districte Digital tindrà una nova seu en el Port d’Alacant

Les noves instal·lacions se situaran en el moll 5 i permetran reforçar este 'hub' tecnològic impulsat per la Generalitat que compta ja amb 75 empreses i 800 llocs de treball orientats a la innovació.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell aprovarà este divendres l’ampliació de Districte Digital amb una nova seu en el moll 5 del Port d’Alacant que facilitarà l’expansió d’este ‘hub’ tecnològic impulsat per l’Administració autonòmica que compta ja amb 75 empreses i prop de 800 llocs de treball orientats a la innovació.

Així ho ha explicat durant la seua participació en la clausura del fòrum ‘La innovació i la transformació digital com a base de l’èxit’, una iniciativa organitzada pel Confidencial en col·laboració amb la Generalitat, CaixaBank, Hidraqua i Dinapsis.

El responsable del Consell ha iniciat la seua intervenció destacant que s’està davant un “moment crucial”, amb les expectatives obertes per les investigacions entorn de dues vacunes, que pot significar veure “la llum al final del túnel” i un nou “horitzó per a agilitar els processos de reparació i reconstrucció”.

El president ha expressat en este sentit la urgència “d’apostar ja directament a curt, mitjà i llarg termini per augmentar les inversions en innovació i ciència”, perquè, com ha assenyalat, de les lliçons de la pandèmia, “hi ha una fonamental”, que és la necessitat de donar suport a la investigació. “La resposta està en la ciència”, ha argumentat.

Referent a això, ha subratllat que el Pressupost de la Generalitat per a 2021 reflecteix esta prioritat amb un increment dels recursos en innovació del 60% respecte a l’exercici anterior.
El president ha defensat també la “via valenciana” d’aposta per la innovació, a través d’un model basat en els objectius d’inclusió, descentralització i suport als sectors tradicionals.

“No volem innovar al preu d’expulsar a determinats sectors als marges de la societat”, sinó fer-ho “reduint la falta d’equitat i de justícia social, redistribuint els recursos i impulsant un model formatiu que millore les capacitats de les persones en risc d’exclusió”, ha indicat.
En definitiva, “estem obligats a dissenyar una nova economia que no deixe perdedors i que reduïsca la fractura social”, ha agregat.

A més, el màxim responsable del Consell s’ha mostrat partidari d’un model descentralitzat, on tot el territori tinga accés a la innovació i compartisca coneixement, i per avançar cap a la nova economia sense expulsar als sectors productius tradicionals.

“Innovar i digitalitzar no significa oblidar al tèxtil, el torró, el calçat o els cítrics”, perquè “galvanitzar tot l’ecosistema d’innovació és ajudar al fet que tots els nostres sectors coincidisquen en un procés transformador”, ha remarcat Puig, qui ha agregat que el camí és també “confiar en les pimes” i ser capaces de “fer arribar, amb la major eficiència possible, esta capacitat d’inversió intensiva en tecnologia”.

CatalanSpanish