Nit de greus disturbis a Burgos i Barcelona contra l’Estat d’Alarma

A Barcelona va haver-hi desenes de ferits i 12 detinguts després d'alguns saquejos.

Les primeres hores de la nit d’ahir ja van començar a saldar-se amb altercats violents en algunes ciutats, on els manifestants van eixir al carrer per a protestar contra l’Estat d’Alarma saltant-se el toc de queda.

La Policia va haver de fugir en primer moment dels manifestants a Burgos

En el barri burgalés de Gamonal, un grup de manifestants havia tallat el carrer Vitòria i va començar a llançar pedres i botelles a les primeres unitats de policia i cremant contenidors. En esta comunitat autònoma el toc de queda comença a les 22h. La protesta, que no estava autoritzada va acabar en greus enfrontaments al voltant d’una cinquantena de manifestants i la Unitat d’Intervenció (UIP) de la Policia Nacional, que al final va aconseguir dissoldre als esvalotadors.

Durant la intervenció dels agents de la UIP, nombrosos veïns del barri van traure el cap a les seues finestres i balcons per a aplaudir l’actuació policial i rebutjar l’actitud dels manifestants.

El president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, ha fet esta nit una crida a la serenitat i la responsabilitat a la ciutat de Burgos “Faig una crida a la serenitat i a la responsabilitat. Els episodis violents que s’estan produint a Burgos, a més de reprovables, no ajuden a lluitar contra l’enemic comú que és el virus. El meu suport a les forces de seguretat”, acaba de publicar Fernández Mañueco en el seu perfil de twitter.

Saquejos a Barcelona

A Barcelona la nit s’ha saldat amb 12 persones detingudes, 2 d’elles menors. No obstant això 20 mossos d’esquadra i altres set persones han resultat ferides a causa dels violents enfrontaments esdevinguts anit a la ciutat comtal.

A més de les protestes contra els cossos i forces de seguretat de l’Estat per la declaració de l’Estat d’Alarma i les noves mesures contra la covid-19, van ser saquejats dos establiments comercials i van ser inutilitzats tres vehicles de la policia catalana i un vehicle i una moto de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

La plaça de Sant Jaume i els seus voltants han sigut escenari d’enfrontaments protagonitzats per grups de persones que, després d’una manifestació negacionista de la Covid-19, han cremat mobiliari urbà i han llançat bengales i tanques als Mossos.

En este cas van ser unes 1.500 persones les que es van reunir en la plaça i un grup d’estos, van començar a llançar bengales i petards, passant després a llançar tanques i a cremar part del mobiliari urbà.

En els incidents algunes persones encaputxades van aprofitar per a rebentar portes de comerços i començar un saqueig: d’un d’ells, el Decathlon del carrer Sant Ana, i després de rebentar la vidriera, es veu a diversos joves emportant-se bicicletes i patinets elèctrics.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha assenyalat en un tuit respecte als incidents: “Cap espai ni concessió als quals busquen la desestabilització practicant la violència extrema en un moment tan crític en la lluita contra la covid-19”.

ValenciàEspañol